DPS Mojkovac: Fudbalski turnir se pretvorio u velikosrpski nacionalistički skup

"Upravo ovo je slika dekadencije društva, moralnog posrnuća, ali i puta kojim vodi aktuelna vlast koju sačinjavaju DF, URA, Demokrate, UCG i Ne damo Mojkovac"

9049 pregleda 22 komentar(a)
Fotografija dostavljena iz DPS-a, Foto: DPS
Fotografija dostavljena iz DPS-a, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Mojkovcu tvrdi da se današnji fudbalski turnir u tom gradu pretvorio "u velikosrpski nacionalistički skup".

U saopštenju navode da se i ove, kao i prethodne godine, ponovilo da je "od vaskršnjeg humanitarnog turnira nastao događaj koji je podstrekivao međunacionalne podjele".

"Tako je vjerski praznik, onima kojim zloupotrebljavaju Crkvu, vjeru poslužio za slanje poruka koje imaju za cilj provokaciju na nacionalnoj osnovi, i težnju da naš grad ide nacionalističko-fašističkim kursom i distancira se od onoga što čini njegovu istoriju i temelj ali i civilizacijsko opredjeljenje nastavka implementacije evropskih standarda, koji ne poznaju podjele među građanima po osnovu njihove pripadnosti. Današnji turnir obilovao je koloritom zastava druge susjedne nam države uz naravno izostavljanje crnogorske, ali i ustaljenom ikonografijom", navodi se u saopštenju OO DPS Mojkovac.

turnir Mojkovac
foto: DPS

Dodaju da se na turniru skandiralo i presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

"Upravo ovo je slika dekadencije društva, moralnog posrnuća, ali i puta kojim vodi aktuelna vlast koju sačinjavaju DF, URA, Demokrate, UCG i Ne damo Mojkovac. Ovakav događaj samo je potvrdio da aktuelna većina lokalnog parlamenta, čiji su konstituenti još u izbornoj noći najavljivali tzv. slobodu demonstrira kakve nam je zapravo promjene donio 5. decembar prošle godine. Osim što je stopiran razvoj grada, što se ne radi na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana, Mojkovac je nažalost danas postao sinonim za produbljivanje podjela koje podstiču i kreiraju vlasti kako sa državnog, tako i sa lokalnog nivoa. Građani Mojkovca su revoltirani postupanjem organizatora pomenutog događaja, koji su savim sigurno samo produkt onih kojima je zajednički imenitelj mržnja prema DPS-u i negatorski odnos prema državi Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju OO DPS Mojkovac.

Bonus video: