ŠEF SNP-A ODLUČIO DA SE RIJEŠI STARIH AUTOMOBILA

Joković prodaje bez mišljenja Glavnog odbora

“Partija ima imovinu. Imovina partije je jedinstvena i nedjeljiva. Imovinom partije raspolaže Glavni odbor. Popis imovine vrši se na način, i u rokovima određenim Zakonom”, navodi se u Statutu
73 pregleda 21 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2017. 05:27h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković donio  je odluku o  prodaji  tri automobila u vlasništvu partije, bez saglasnosti Glavnog odbora (GO) stranke.

Joković je donio  odluku o prodaji tri automobila 6. oktobra, iako tada još nije bila održana  prva sjednica GO nakon stranačkog  kongresa.

Članom 79. stranačkog statuta predviđeno je da imovinom partije raspolaže GO. 

“Partija ima imovinu. Imovina partije je jedinstvena i nedjeljiva. Imovinom partije raspolaže Glavni odbor. Popis imovine vrši se na način, i u rokovima određenim Zakonom”, navodi se u Statutu.

Predsjednik SNP-a je u jednom dnevnom listu objavio javni poziv  za prodaju “audija  A8” iz 2006. godine, čija je početna cijena 2.000 eura, kao i  “džete trendline” iz 2008. godine, čija je početna cijena takođe 2.000 eura. Joković je dao oglas i za prodaju “daevu nexie” proizvedene 1997, po cijeni od 300 eura.

On  je “Vijestima” kazao da je odluka o prodaji automobila donijeta, kao i ranije  kada su se  prodavala nepokretna i rashodovana vozila.

“To su rashodovana vozila koja su bila ispred barake i koja se nisu vozila već nekoliko godina. Nisu registrovana i mi smo dali oglas da se prodaju”, rekao je Joković. SNP je u periodu dok je stranku vodio Srđan Milić napravio dug od   107,69 hiljada eura državi  po osnovu poreza i doprinosa za plate zaposlenih. Partija je zbog toga postala prva politička stranka u Crnoj Gori koja je dobila reprogam poreskog duga. 

SNP je 2016. godinu, prema izvještaju koji su dostavili Agenciji za sprečvanje korupcije, završila u plusu od malo više od 76.650 eura. Prihodi partije iznosili su gotovo 749.000 eura, a od blizu 672.200 eura rashoda, većina je otišla na zarade, nepunih 485.000 eura.

U istom izvještaju navodi se i  da je SNP zadužen kod Atlas i NLB Montenegrobanke, ali nije naznačeno kolika suma je u pitanju. 

Preporučujemo za Vas