Bogdanović: Demokrate neće prisustvovati sjednici, podnijećemo krivične prijave protiv Ibrahimovića i 46 poslanika

Bogdanović navodi da će Demokrate "utužiti akte koji iz ovih djela proizađu", kao i da će u narednom periodu plenarnu salu i sjednice radnih tijela koristiti kao press pozicije na kojima će saopštavati stavove i sa kojih će se "u direktnom prenosu, pred narodom i sa narodom, boriti protiv antinarodne, pučističke i revanšističke vlasti"

44663 pregleda 110 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Boganović poručio je da će ta partija podnijeti krivične prijave protiv 46 poslanika Skupštine Crne Gore, kao i potpredsjednika Ervina Ibrahimovića, dodajući da neće prisustvovati "zavjereničkom skupu grupe pučista", kao i da će prijedloge 43. Vlade Crne Gore smatrati nelegalnim i nelegitimnim.

Bogdanović navodi da će Demokrate "utužiti akte koji iz ovih djela proizađu", kao i da će u narednom periodu plenarnu salu i sjednice radnih tijela koristiti kao press pozicije na kojima će saopštavati stavove i sa kojih će se "u direktnom prenosu, pred narodom i sa narodom, boriti protiv antinarodne, pučističke i revanšističke vlasti."

Klub poslanika Demokrata navedene zaključke usvojio je jednoglasno na današnjoj sjednici.

Bogdanović je poručio da će sve što se usvoji na sjednici Skupštine Crne Gore u četvrtak, 28. aprila, biti nelegalno, kao i da što se tiče vladavine prava, sve što urade - biće nelegitimno.

On je kazao da se tri mjeseca, "od početka izdaje volje birača, ponašaju kao da je Crna Gora vaša politička igraonica, a građani Crne Gore pijuni na tabli mafijaških interesa."

"I, što ste nakon tri mjeseca uspjeli da smislite? Genijalnu stvar – da još jedanput prevarite narod i nelegalno sazovete sjednicu Skupštine Crne Gore. Ovi vaši poduhvati dostojni su stripa ili crtanog filma. Međutim, ništa nije smiješno kada svoja nedjela radite zloupotrebom državnih institucija. Crna Gora nije crtani film i cijenu vaših postupaka kad tad ćete morati platiti narodu", navodi se u saopštenju Bogdanovića.

Bogdanović je poručio da vladu koja bude izglasana "slobodno zovite 43. Vladom Crne Gore u svom crtanom filmu", te da će "u pravom životu, ta Vlada biće nelegalna, nelegitimna i uzurpatorska, i tako ćemo se prema njoj i odnositi."

Što se tiče Demokrata, poručuje Bogdanović, "sve što na toj sjednici uradite, smiješno je i ništavno."

"Što se tiče građana Crne Gore, sve što na toj sjednici uradite, to je pljuvanje njima i njihovoj volji u lice. I oni će znati kako da na to odgovore. Što se tiče organizatora puča, želimo im lijep provod u Splendidu u narednom periodu. Uživajte dok traje, a mi vam garantujemo da će vam politički presjesti vaši kokteli izdaje, prevare i zavjereništva. Građane Crne Gore pozivamo da ustanu protiv buduće nepriznate „Vlade“ i pridruže nam se u insitucionalnoj i vaninstitucionalnoj borbi za vanredne parlamentarne izbore", piše u saopštenju.

Bogdanović poručuju da su Demokrate spremne i za sud, ulicu, ali i Skupštinu, te da jedino za šta nisu spremni je da "budemo kao vi – izdajnici i pučisti, i samo u toj borbi možete da nas pobijedite."

"A, mi vam garantujemo – izdajnička „Vlada“ uz protest naroda neće trajati ni par mjeseci. Svakog mjeseca smo pobjeđivali pučiste na izborima. Ne u salonskim i kafanskim podmetačinama, nego na izborima. Jedinom demokratskom, evropskom mjerilu političkog kvaliteta. Od sada ćemo vas pobjeđivati svake nedjelje, na svim ulicama i trgovima, a zatim i na svim izborima koji nam slijede, uključujući i vanredne parlamentarne izbore za koje ćemo se izboriti", navodi se u saopštenju Bogdanovića.

Bonus video: