Abazović novi član Evropskog savjeta za međunarodne odnose

Iz kabineta potpredsjednika Vlade su stakli da je ECFR jedna od najrenomiranijih think-tank organizacija koja se bavi istraživanjima iz oblasti evropske spoljne i bezbjednosne politike

18262 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i mandatar za sastav 43. Vlade Crne Gore Dritan Abazović postao je novi član Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR), saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade.

Istakli su da je ECFR jedna od najrenomiranijih think-tank organizacija koja se bavi istraživanjima iz oblasti evropske spoljne i bezbjednosne politike.

Abazović je postao član na poziv kopredsjedavajućih ECFR-om Karla Bilta, Like Fris i Norberta Rotgena.

foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

„Predstavlja mi veliku čast da kao mandatar, ali i kao doktor političkih nauka, budem dio organizacije koju čini veliki broj progresivnih evropskih političara, lidera, ljudi iz svijeta biznisa i NVO aktivista, koji promovišu ideju ujedinjene, pomirene i snažne Evrope“, kazao je Abazović.

Članovi Savjeta ECFR-a, između ostalih su i: Kaja Kalas, premijerka Estonije, Jonas Gar Stere, premijer Norveške, Analena Berbok, ministarka spoljnih poslova SR Njemačke, An Linde, ministarka spoljnih poslova Švedske, Ivan Korčok, ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke, Peka Havisto, ministar spoljnih poslova Finske i brojni drugi bivši premijeri, ministri i evropski lideri.

Bonus video: