Vela Mićković na čelu pljevaljskog odbora Ujedinjene

Odbor Ujedinjene u Pljevljima će donijeti odluku o načinu nastupa na sljedećim lokalnim izborima vodeći računa o interesu građana Pljevalja i čuvajući dostojanstvo te stranke, kazao je Danilović

3262 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Opštinski odbor Ujedinjene Crne Gore u Pljevljima juče je izabrao novo rukovodstvo.

Za predsjednicu Odbora izabrana je Vela Mićković, diplomirana ekonomistkinja. Mićković je, kako navode, prepoznata po građanskom aktivizmu, a istovremeno je većinska vlasnica i direktorica Pljevaljskih Novina.

"Za potpredsjednike Odbora izabrani su Željko Macanović, jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača žitarica i organske hrane u Crnoj Gori i Milko Živković, takođe poljoprivrednik i osnivač udruženja stočara na lokalnom i državnom nivou", saopšteno je iz Ujedinjene.

Za predsjednika Izvršnog odbora Opštinskog odbora Pljevlja izabran je diplomirani inženjer šumarstva Žarko Šljukić.

Predsjednik Ujedinjene Goran Danilović čestitao je odboru i ukazao na vaznost te reorganizacije u susret lokalnim izborima.

"Mi nemamo političke neprijatelje, ali imamo konkurente i protivnike. Programe i političko djelovanje nekih od njih poštujemo, međutim, ima i onih koji to ne zaslužuju. Ujedinjena dokazuje da građani umiju da cijene dosljednost i da nagrade stranke koje su pouzdane i principijelne. Zahvalni smo na tome i ostajemo čvrsto na tom putu. Nijesmo i nikada nećemo biti populisti, taj posao prepuštamo onima koji to rade 'uspješno'", kazao je Danilović.

Rekao je da će odbor Ujedinjene u Pljevljima donijeti odluku o načinu nastupa na sljedećim lokalnim izborima vodeći računa o interesu građana Pljevalja i čuvajući dostojanstvo te stranke.

Novoizabrana predsjednica Mićković je zahvalila na ukazanom povjerenju, jednoglasnoj podršci i izboru.

"Obavezuje me ova energija koju osjećam među članovima Odbora. Uradićemo najviše što je moguće da pomognemo našem gradu. LJudi iz novoizabranog rukovodstva su kompetentni i dokazani. Biće zadovoljstvo sarađivati. Naša snaga je u konkretnosti, u rješenjima koja ćemo ponuditi. Predstoji nam naporan i veliki posao ali učinjena nam je čast i opravdaćemo je", zaključila je Mićković.

O organizaciji, rokovima i tempu aktivnosti pljevaljskog Odbora Ujedinjene govorio je predsjednik Izvršnog odbora Danilo Jokić.

"Dokazali smo svoju snagu i organizovanost na lokalnim izborima u Mojkovcu i Beranama. Slijedi potvrda naše snage u Pljevljima, Podgorici, Bijelom Polju, Baru i nizu drugih gradova", zaključio je Jokić.

Bonus video: