DPS Andrijevica: Novac opredijeljen za projekte lokalna vlast troši na zarade prenagomilanog kadra

"U toku rasprave o završnom računu budžeta Opštine Andrijevica za 2021. godinu, insistirali smo na provjeri vjerodostojnosti informacije da su sredstva iz kapitalnog budžeta prebacana u operativni budžet i trošena na zarade zaposlenih, na šta smo od čelnika Opštine dobili potvrdan odgovor"

2658 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Neodgovorna i nedomaćinska postupanja lokalne vlasti dovela su do toga da se novac opredijeljen za projekte, kojim je trebalo obezbijediti uslove za bolji život građana u Andrijevici, troše na zarade prenagomilanog kadra koji ne služi svrsi, saopštio je Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica.

"Nedavno održana sjednica Skupštine opštine Andrijevica objelodanila je nove propuste u radu lokalne vlasti. Naime, u toku rasprave o završnom računu budžeta Opštine Andrijevica za 2021. godinu, insistirali smo na provjeri vjerodostojnosti informacije da su sredstva iz kapitalnog budžeta prebacana u operativni budžet i trošena na zarade zaposlenih, na šta smo od čelnika Opštine dobili potvrdan odgovor", dodaje se u saopštenju.

DPS Andrijevica, kako se navodi u saopštenju, poziva nadležne institucije da ispitaju nepravilnosti u radu lokalne samouprave, koja, kako kažu, "očigledno svjesno krši zakone".

"Sumnju u nezakonit rad dodatno podriva i činjenica da su za ovo kratko vrijeme njihovog mandata u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač Opština, bez sistematizacije radnih mjesta, bez saglasnosti resornog ministarstva, zaposleno oko 80 ljudi, čime je dodatno, na nezakonit način, opterećen budžet Opštine", zaključuje DPS Andrijevica.

Bonus video: