Šehović: Nećemo glasati za Vladu, srećan put onima koji podržavaju taj eksperiment

"Mi ćemo ostati protivnici te vlade, kao što smo bili protiv Krivokapićeve", kazao je predsjednik SD-a

40899 pregleda 71 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Željka Vučinić
Sa pres konferencije, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 27.04.2022. 13:30h

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović je rekao da SD neće glasati za 43. Vladu.

Istakao je da najmanje treba novi eksperiment koji će biti pod kontrolom Socijalističke narodne partije - partije koja se, kako je rekao, ne odriče nasljeđa Slobodana Miloševića.

On je kazao da će SNP biti stožer te vlade.

"Oni koji žele da podrže taj eksperiment, srećan im put. Mi ćemo ostati protivnici te vlade, kao što smo bili protiv Krivokapićeve", rekao je Šehović na pres konferenciji u Skupštini.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je da ako se vlada izglasa sjutra, ne postoji osnov da se nakon toga razmatraju zakoni koje je predložila prethodna vlada.

foto: Željka Vučinić

Zato su, kako je rekao na konferenciji za medije, iz SD -a predložili da se dnevni red dopuni sa ta tri zakona - o akcizama, smanjenju PDV-a na brašno, ulje i so, kao i zakonom o privremenom ograničenju cijena namirnica bitnih za zdravlje ljudi.

On je pozvao kolege iz vlasti da podrže njihovo rješenje.

"Ovo je trebalo da usvojimo mnogo ranije".

Šehović je kazao da je formalni predlagač nove Vlade Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković (SNP) , “uz konsultaciju sa Aleksandrom Vučićem”.

“Umjesto da nakon smjene Krivokapićeve Vlade okosnicu nove čine provjerene, građanske , suverenističke, proevropske i pro NATO partije, uz podršku partija predstavnika manjinskih naroda, a da SNP bude neuticajan, pridruženi član, desilo se suprotno. Stožer buduće manjinske vlade će biti SNP, a ostali će biti samo dekor”, kazao je Šehović.

On je istakao da je SNP - partija koja je na svakoj istorijskoj raskrsnici donosila pogrešne odluke, najčešće na štetu Crne Gore, koja je bila protiv nezavisnosti Crne Gore, koja je bila i danas je protiv članstva u NATO, i ni do danas nije smogla snage da genocid u Srebrenici nazove genocidom a agresiju Rusije na Ukrajinu - agresijom.

“Partiji koja negira Crnogorce, jer je, po njima, crnogorska nacija prvi put nastala 1942.godine, partiji koja u konačnom nije glasala za smjenu Krivokapićeve vlade, ni za smjenu predsjednika Parlamenta, ponuditi šest kapitalno važnih resora u novoj vladi, potpredsjedničko mjesto i predsjednika Parlamenta je neodgovorno, a još više je neogovorno prihvatiti njene političke principe koji se odnose na Temeljni ugovor, na popis i na “Otvoreni Balkan” kao političke principe nove izvršne vlasti”, rekao je Šehović.

Bonus video: