Đukanović čestitao Makronu: Dobra vijest za Zapadni Balkan i politiku proširenja EU

"Izbor francuskih građana otvara novu perspektivu za Francusku i predstavlja ohrabrenje za snažnu i jedinstvenu Evropu kakvu želimo i kakva nam je potrebna danas više nego ikada", naveo je predsjednik

1930 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: predsjednik.me
Đukanović, Foto: predsjednik.me

Predsjednik Milo Đukanović uputio je čestitku Emanuelu Makronu povodom reizbora na mjesto predsjednika Francuske.

"Izbor francuskih građana otvara novu perspektivu za Francusku i predstavlja ohrabrenje za snažnu i jedinstvenu Evropu kakvu želimo i kakva nam je potrebna danas više nego ikada. Vjerujem da ćete na čelu Francuske, koja je jedan od nosećih stubova evropske i euroatlantske strukture, opravdati povjerenje i ispuniti očekivanja Francuza i Evropljana. Vaš izbor je dobra vijest i za zemlje Zapadnog Balkana i politiku proširenja Evropske unije", naveo je Đukanović u čestitki.

Rekao je da je ponovni izbor Makrona za predsjednika dobra vijest i za zemlje Zapadnog Balkana i politiku proširenja Evropske unije.

"Pred nama je vrijeme strateških odluka. Nadam se da će snagom Vašeg uticaja i zajedničkim djelovanjem proevropskih snaga integracioni procesi dobiti željenu dinamiku. Nadam se da će snagom Vašeg uticaja i zajedničkim djelovanjem proevropskih snaga integracioni procesi dobiti željenu dinamiku. Koristim priliku da ponovim visoki značaj koji Crna Gora pridaje razvoju saradnje sa Republikom Francuskom, kao i spremnost za dalje intenziviranje sveukupnih veza", zaključio je Đukanović.

Bonus video: