DF organizuje "protestni marš"; Posjetićemo sva mjesta koja je obilježila policijska brutalnost

Kovačević je izjavio da će povorka posjetiti "zlatarsku ulicu" i Hram Hristovog vaskrsenja, gdje su "bacane bombe", ali i čuveni restoran "Kristal" zbog svih kontroverzi koje je prema Kovačeviću "Udba plasirala"
130 pregleda 64 komentar(a)
DF, Nikola Bajčetić, Nikola Jovanović, Foto: Luka Zeković
DF, Nikola Bajčetić, Nikola Jovanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.10.2017. 14:16h

Demokratski front je zakazo danas "protestni marš" za 24. oktobar, kako bi obilježili dvije godine od protesta protiv režima Mila Đukanovića, i brutalne policijske intervencije na istom, saopštili su danas funkcioneri DF-a ispred Skupštine Crne Gore.

Oni su i danas obilježili dvije godine od razbijanja šatorskog nasilja na tzv. "slobdnoj teritoriji" na bulevaru Sv. Petra Cetinjskog.

„Koliko su ti zahjevi bili problem za tadašnju i sadašnju vlast pokazao je upravo 17. oktobar 2015. godine kada je policija u ranu zoru brutalno napala šatorsko naselje i isprebijala ljude,“ kazao je portparol NOVE i funkcioner DF-a Marko Kovačević.

„Taj 17. oktobar proizveo je i 24. oktobar kada je bio najveći protesti protiv režima u 21. vijeku u Crnoj Gori", dodao je Kovačević.

Funkcioner DF-a je najavio da će 24. oktobra u "protestnom maršu", simpatizeri DF-a i građani obilježiti ona mjesta gdje su "policajci brutalno prebijali slobodne građane koji su došli da iskažu soliradnost sa DF-om".

Kovačević je izjavio da će povorka posjetiti "zlatarsku ulicu" i Hram Hristovog vaskrsenja, gdje su "bacane bombe", ali i čuveni restoran "Kristal" zbog svih kontroverzi koje je prema Kovačeviću "Udba plasirala".

"Imaćemo jednu šetnju, jedan marš slobode, i kako tada, tako i sada mi želimo opet isto – želimo prelaznu vladu, želimo fer i slobodne izbore za Crnu Goru“, kazao je Kovačević.

Bonus video: