Bečić: Manjinska vlada politička skalamerija, brzo će otići gdje joj je mjesto

Lider Demokrata je kazao da su dobili "samo još veću volju i elan" da ponovo pobijede "one koji prave antinarodnu, antidemokratsku, antiustavnu i po svemu nelegitimnu i nelegalnu Vladu"

4149 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Manjinska vlada klasična je politička skalamerija koja će imati najkraći mandat u istoriji svih crnogorskih vlada i brzo otići tamo gdje joj je mjesto, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

Demokrate su u Bijeloj održale Drugu izbornu konvenciju Opštinske organizacije te partije, na kojoj je izabran novi sastav hercegnovskog odbora, koji broji 85 članova.

Bečić je kazao da su dobili "samo još veću volju i elan" da ponovo pobijede "one koji prave antinarodnu, antidemokratsku, antiustavnu i po svemu nelegitimnu i nelegalnu Vladu".

Lider Demokrata je, kako je saopšteno, čestitao novom sazivu Opštinskog odbora i poručio da je "izuzetno lijepo biti stanovnik ovako predivnog grada, ali i izuzetno lijepo biti Demokrata u Herceg Novom". Kazao je da su Demokrate "mjesecima sve što se dešava najavljivali, razobličujući prevaru koju su dojučerašnji saveznici sa DPS-om pripremili Crnoj Gori".

“Kada smo izabrali novi nezavisan i profesionalan Tužilački savjet naše kolege iz URA-e i SNP-a su odabrali druge partnere. Odabrali su da se 'bore protiv kriminala i korupcije' sa onima koji su bili na njhovom spisku za mjesta u Spužu. Primijetili ste i one koji su nenadano i nenaviknuto od njih ćutali, koji su anestazirali javnost i ubjeđivali nas da samo treba srušiti vladu Zdravka Krivokapića i sve će biti super nakon toga. Isti su nas ubjeđivali da gospodin Joković je pošten čovjek koji sigurno neće izdati”, naglasio je Bečić, podsjetivši na "časni, istorijski čin" dvije dojučerašnje odbornice SNP-a, koje su napustile tu partiju ne želeći, kako je kazao, da "učestvuju u političkoj prevari građana Crne Gore".

Sve to, prema lideru Demokrata, govori da je u pitanju izdaja izborne volje građana.

“Hajde da ih pitamo onda ima li i jedan birač tih stranaka koji je 30. avgusta glasao za to da oni prave parlamentarnu većinu sa DPS- om , i da ministar spoljnih poslova u Vladi Crne Gore bude gospodin Ranko Krivokapić? Zato je to prekrajanje izborne volje, zato je to gaženje člana 2 Ustava Crne Gore, jer oni koji su izgubili na izborima i priznali poraz se vraćaju bez izbora na vlast”, naveo je Bečić, i dodao da je "cio taj projekat koji stvaraju osuđen na propast".

“Ubjeđivali su nas da je onaj memorandum put ka pomirenju Crne Gore; tada smo vam rekli to je put ka prevari Crne Gore i to je njihov put ka zagrljaju DPS-a. Nakon toga su saopštili da sve rade zbog 49 poslanika, da sve rade zbog evropskog puta i zbog tropetinske većine za deblokadu pravosuđa. Šta dobismo nakon dva mjeseca, nema 49 poslanika umjesto evropskog puta dobismo puteve funkcija i fotelja,” rekao je predsjednik Demokrata.

“Ujediniše ih fotelje, pomiriše ih fotelje. Ali, gospodo, ne miri se tako Crna Gora. Crna Gora se miri kad obične ljude pomirite, kad ih ujedinite, kad ih ekonomski osnažite, kad ih politički oslobodite, kad običnom čovjeku ulijete nadu, vjeru, slobodu i optimizam, a ovako se vara Crna Gora”, objasnio je Bečić i naglasio da Demokrate "ne planiraju da stanu", već da su dobili "samo još veću volju i elan" da ponovo pobijede "one koji prave antinarodnu, antidemokratsku, antiustavnu i po svemu nelegitimnu i nelegalnu Vladu".

“Ta Vlada će pasti prije nego što su i oni zapisali u onom sporazumu, a sami sebi su dali rok od desetak mjeseci jer toliko i vjeruju u čitav taj koncept. Ta klasična politička skalamerija će imati najkraći mandat u istoriji svih crnogorskih vlada i brzo će otići tamo gdje joj je mjesto. To vam obećavam i tome ćete svjedočiti”, rekao je lider Demokrata, zaključivši da će nastaviti "još jače i još odlučnije do onoga što je konačni i veliki cilj" - vanredni parlamentarni izbori.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je, kako je saopšteno, da su novske Demokrate za šest godina od konstituisanja prvog saziva OO Herceg Novi, prošli zajedno "velika iskušenja i vodili jake bitke" sa političkim protivnicima, da bi ta borba "konačno, zahvajuljući Demokratama, dovela do dugo oščekivanih promjena koje su svi čekali trideset godina".

“Međutim, nakon svega toga pojaviše se oni koji na kraju izdaše našu zajedničku borbu i prodadoše čast i obaz onima koji su poharali ovaj grad i državu praveći sa njima pakt o takozvanoj manjinskoj vladi”, kazao je Katić i dodao da, umjesto da su "te snage svedene na nivo statističke greške", dojučerašnji saborci se danas "udružuju sa njima i pokušavaju ponovo da ih ožive i izigraju volju naroda" od 30. avgusta 2020. godine.

Katić je naglasio da im to "neće poći za rukom", jer im "na tom putu im stoje Demokrate".

“Budite sigurni i uvjereni u to da se jedino danas Demokrate mogu organizovano suprostaviti njima jer smo za ovo kratko vrijeme postali najorganizovanija politička stranka u državi”, rekao je Katić.

Kazao je i da je Demokratska Crna Gora samo u Herceg Novom za šest godina postojanja postala "ubjedljivo najdominatnija politička organizacija sa snažnom partijskom infrastrukturom" koja, kako je naveo, broji više od dvije hiljade članova organizovanih u dvadeset mjesnih odbora.

Konvenciji su se, kako je saopšteno, obratili i poslanica Demokrata Tamara Vujović, predsjednik mladih Demokrata Herceg Novog Vido Spaić, te funkcioner Demokrata Boro Lučić.

Bonus video: