Danilović: Opozicionar može pobijediti samo ukoliko kontrolišemo proces

"Ako ne tražimo ispunjavanje jasnih uslova za predsjedničke i velike lokalne izbore čemu priča o uslovima za parlamentarne, koji uz to mogu biti "kad god iduće godine"?
72 pregleda 9 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2017. 12:32h

Ako je tačno da su kolege iz dijela opozicionih stranaka saopštile da očekuju dobijanje, makar i okvirno, datuma izbora te da to može biti kad god iduće godine - i do kasne jeseni, onda smo zaista u problemu, saopštio je danas Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

"Zašto? Ako ćemo recimo prethodno izaći bez insistiranja na fer uslovima na predsjedničke i više od 10 lokalnih izbora onda se pitam kako mislimo da imamo pošteno glasanje na parlamentarnim? Iz ove situacije možemo izaći kao pobjednici samo sa jasnom platformom iza koje bi svojim potpisima stajalo 39 opozicionih poslanika. Dakle, ako ne tražimo ispunjavanje jasnih uslova za predsjedničke i velike lokalne izbore čemu priča o uslovima za parlamentarne, koji uz to mogu biti "kad god iduće godine"? Uvažene kolege moraju znati da budemo li "poletjeli" u predsjedničku kampanju, podgoričke izbore u maju, a istovremeno na barske, bjelopoljske, pljevaljske i ranije na beranske bez ispunnjenih uslova možemo doživjeti fijasko. Pobijedi li opozicionar na predsjedničkim, a može samo ukoliko kontrolišemo proces i imamo pravila, onda je jasno da smo pobjednici i na parlamentarnim", napisao je Danilović na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da "smo od početka govorili svi izbori u istom danu".

"Sada razvodnjavati da parlamentarni mogu bilo kada tokom 2018. znači da je to samo loš izgovor. I to ima smisla ali pod jednim uslovom; nema izlaska ni na jedne prethodne izbore - bojkot i izbora i parlamenta do stvaranja pretpostavki. Ako izađemo na predsjedničke izbore kao što se mnogi spremaju da izađu na mojkovačke, cetinjske i petnjičke, bićemo gubitnici i više nikoga neće interesovati kakve smo uslove postavili za parlamentarne koje će DPS tada dati dobrovoljno i širokogrudo. Bio bi to kraj svake nade", zaključio je Danilović.

Bonus video: