Krivokapić - Popa: Crna Gora mora pokazati posvećenost reformama da bi zauzela poziciju lidera u EU integracijama

"Višestruko apostrofirano očekivanje da će dug period zastoja i nazadovanja u određenim oblastima Crne Gore u procesu evropskih integracija biti preokrenut odlučnim koracima naprijed u neophodne reforme"

5403 pregleda 17 komentar(a)
Krivokapić i Popa, Foto: PR služba Ministarstva vanjskih poslova
Krivokapić i Popa, Foto: PR služba Ministarstva vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se danas sa šeficom Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnom političkom momentu i "višestruko apostrofirano očekivanje da će dug period zastoja i nazadovanja u određenim oblastima Crne Gore u procesu evropskih integracija biti preokrenut odlučnim koracima naprijed u neophodne reforme."

"Sagovornici su se saglasili da Crna Gora mora pokazati posvećenost stvarnim reformama u ključnim oblastima da bi zauzela poziciju nespornog lidera u procesu evropskih integracija", piše u saopštenju.

Krivokapić je kazao da su nikad negativniji izvještaj Evropske komisije, ali i izvještaji euro-atlanskih partnera direktno na štetu građana Crne Gore.

"Samo stvarnim rezultatima i ozbiljnom posvećenošću 43. Vlade, posebno iz oblasti vladavine prava, može biti iskorišćena nova usredsređenost EU na Zapadni Balkan, a posebno na Crnu Goru kao potencijalno prvu sljedeću članicu EU“, istakao je Krivokapić, navodi se u saopštenju.

Bonus video: