SNP: Poslanici DF više ne razaznaju ko su im prijatelji, a ko neprijatelji

"Očito vas je strah što je SNP krenuo da prevazilazi probleme i vraća pažnju građanima i što će se voditi izvornim principima i ideji građanske partije i poštovanju svih različitosti. Svakim danom nam se javljaju građani koji žele da postanemo vodeća partija na političkoj sceni, jer imamo najpoštenije članstvo i rukovodstvo"
80 pregleda 46 komentar(a)
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.10.2017. 11:40h

Polovina poslanika Demokratskog fronta izgubila je kontrolu nad svojim ponašanjem i ne mogu da razaznaju ko su im prijatelji a ko neprijatelji, ocijenjeno je iz SNP-a.

Iz te partije su reagovali na saoštenje DF-a u kojem je, između ostalog, navedeno da je lider SNP-a Vladimir Joković "jedini predsjednik neke partije, koja je formalno parlamentarna a suštinski vanparlamentarna".

"SNP snažno nastavlja svoju dvadeset godina dugu borbu za slobodnu Crnu Goru, a novo rukovodstvo na čelu se predsjednikom Jokovićem će dati puni doprinos smjeni ove vlasti. SNP je demokratska partija i da li mi kontrolišemo poslanike naša je unutrašnja stvar. Ova paranoja iz DF nije iznenađenje ali ipak trebali bi da se zahvale SNP-u jer da nije bilo naše Partije ne bi ni bilo vodećih lidera DF-a", navodi se u reagovanju SNP-a.

Iz SNP-a su podsjetili DF da su oni bili najveći zagovornici bojkota, a da danas hoće dase vrate u Skupštinu.

"A sjetimo se da smo zbog vas bojkotovali izbore u Nikšiću i izgubili vlast u Mojkovcu, jer je DF bojkotom u poslednji čas izdao SNP. Što se tiče mjesta na listama poručićemo vam da predsjednik Joković gdje god bio tu je bio pobjednik i u njegovim Plužinama imamo apsolutnu vlast i najefikasniju samoupravu bez centa duga i bez korišćenja egalizacionog fonda. Lideri DF se ne mogu pohvaliti rezultatima u opštinama gdje su rođeni, jer ih tu valjda najbolje poznaju".

U reagovanju SNP navodi da će će brzo izmjeriti na vanrednim izborima, a DF-u poručuje da nastavi "da maksimalno koristite privilegije i vratite se u Sinđin parlament".

"Očito vas je strah što je SNP krenuo da prevazilazi probleme i vraća pažnju građanima i što će se voditi izvornim principima i ideji građanske partije i poštovanju svih različitosti. Svakim danom nam se javljaju građani koji žele da postanemo vodeća partija na političkoj sceni, jer imamo najpoštenije članstvo i rukovodstvo. Probleme koje smo imali prevazilazimo u hodu i nećemo dozvoliti da niko više nikada na štetu SNP-a ostvaruje korist i prisvaja naš rad", zakjlučuje se u reagovanju SNP-a.

Bonus video: