Tahirović: Odbranićemo Cetinje od pohlepe i kleptomanije

75 pregleda 5 komentar(a)
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Senad Tahirović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 17.10.2017. 10:36h

Funkcioner Demokrata Senad Tahirović saopštio je da će Cetinje na lokalnim izborima 26. novembra biti odbranjeno od "pohlepe, kleptomanije i ponižavanja DPS-a".

On je reagovao na saopštenje DPS-a u kojem je, između ostalog, navedeno da "o bataljonima govore oni koji su bili glavni za regrutacije u Sedmi bataljon".

"Znate što je razlika između nas i vas? U tome što vas motiviše želja za novcem, privilegijama, materijalnim dobrima, a nas ideja, vizija, bol svjedočenja ekonomskog sunovrata Crne Gore i njene moralne destrukcije, iskrena želja za pravednijom Crnom Gorom. I zato vama treba par dana da odgovorite na saopštenje. Zato jer morate da platite nekome za to, obećate zaposlenje ili neku privilegiju. Dok mi imamo na hiljade mladih, školovanih, obrazovanih koje motiviše želja za drugačijom Crnom Gorom, spremni da se za to politički bore i izbore. Zato imamo odgovor na vaše podmetačine u pola dana, u pola noći", naveo je Tahirović.

On je pozvao DPS da sva saznanja u vezi osnivanja bilo kakvih formacija pretoči u krivičnu prijavu i podnese nadležnim državnim organima.

"Hapsite ako vam basta. Udrite na prvog koji stoji iza svih bataljona kao tadašnji član Vrhovne komande Savezne Republike Jugoslavije. Pozivamo državne organe da, u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, ispitaju navode OKG u vezi sa svim insinuacijama i lažima kojima se mjesecima služe. Pozivamo sve dobronamjerne političke subjekte, medije, NVO, nezavisne intelektualce, sve građane, da na terenu svog profesionalnog djelovanja na vrijeme prepoznaju destruktivnu i narastajuću agresiju OKG-DPS i zrelo i zajednički onemogućimo još jedan plan dubokog svađanja i sijanja zle krvi među našim građanima. Ne dajte da nas ponovo zakrve i posvađaju", saopštio je Tahirović.

Bonus video: