DPS: Skandalozno da je visoki službenik policije koordinirao kriminalce, a građane tretirao kao bagru

"Insistiraćemo na potpunom objelodanjenju istine o ovom slučaju, ali i o svim događajima koji su se te noći dešavali, a predstavljali su dio zavjere tadašnje izdajničke vlasti protiv sopstvenog naroda", saopšteno je iz DPS-a

13574 pregleda 43 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da skandalozni navodi na snimku i činjenica da do sad njihovu autentičnost nije osporio ni glavni akter, visoki službenik Uprave policije Petar Knežević, ukazuje kakav je bio karakter policijske intervencije na Cetinju koju je predvodio.

Iz te partije su reagovali povodom audio snimka koji je objavljen u javnosti, a na kojem se prepričavaju događaji od 4. i 5. septembra 2021. godine na Cetinju, a u kojem se čuje kako priča Knežević.

Između ostalog, na snimku se čuje i “Držao nikšićku grupu, bjelopoljsku, beransku, novljansku i barsku grupu – sve kriminalce na telefonu. Krećemo, trebamo vam, spremni smo, ne daj Bože ako ne pušte patrijarha krećemo oćemo da zapalimo Cetinje…” “…Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završili…”.

Iz DPS-a ističu i da to kakav je bio karakter policijske intervencije pokazuje i koliko je malo trebalo "da se zapali cijela Crna Gora, i izgori u plamenu tuđih interesa, sa nesagledivim posljedicama po građanski mir u našoj državi".

Kako navode, snimak je samo potvrdio ono što su saopštavali i ranije, da je čitava akcija na Cetinju "nasilno sprovedena u pokušaju urušavanja ugleda države, dostojanstva građana, kao provokacija u kojoj su učestvovale bezbjednosne službe Srbije ali i kriminalni elementi koje je koordinirao i držao na vezi visoki službenik policije".

"Kako se nikad ništa slično ne bi ponovilo u Crnoj Gori, da oni koji treba da zaštite javni red i mir, kidišu na prijestonicu i u žaru osvajačkog pohoda, tretiraju mirne protestante kao „bagru“ koju treba rasčistiti, baš kao da se radi o neprijateljima a ne građanima sopstvene države, insistiraćemo na potpunom objelodanjenju istine o ovom slučaju, ali i o svim događajima koji su se te noći dešavali, a predstavljali su dio zavjere tadašnje izdajničke vlasti protiv sopstvenog naroda", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: