SNP: Knežević je na meti, "patriotski aktivisti" da uspore malo

"Postavlja se pitanje da li je dovoljno da izvjesni civilni aktivisti dostave javnosti nekakve audio snimke kojima se ne zna ni porijeklo ni autentičnost, kako bi se probudili "duhovi prošlosti" i uzbunjivali javnost nekom svojom istinom",

18691 pregleda 29 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: Miloš Rudović
SNP (Ilustracija), Foto: Miloš Rudović

I prije nego je formirana 43. Vlada Crne Gore, protivnici spašavanja države od dalje propasti, svojim "akcijama" pokušavaju da unesu razdor i nastavljaju sa podjelama u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Ovoga puta na meti je policijski funkcioner Petar Knežević koji je tokom cetinjskih nemira bio odgovoran za dešavanja oko obezbjeđenja ustoličenja mitropolita Joanikija. Postavlja se pitanje da li je dovoljno da izvjesni civilni aktivisti dostave javnosti nekakve audio snimke kojima se ne zna ni porijeklo ni autentičnost, kako bi se probudili "duhovi prošlosti" i uzbunjivali javnost nekom svojom istinom", ističe se u saopštenju SNP.

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković je ranije objavio da je od nepoznatog pošiljaoca dobio mejl sa audio zapisima koji, po njegovoj tvrdnji, ukazuju da je Knežević, počinio krivično djelo.

Zbog toga su Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada Uprave policije - Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) formirali predmete.

Iz MUP je saopšteno da preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka.

Slučajem Kneževića se bavi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Iz SNP su dodali da smatraju da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, pa da tako treba posmatrati i ovaj slučaj.

"Uostalom, ako se ispostavi da su audio snimci tj. materijal prisluškivanja, špijuniranja ili kako se već može nazvati ovaj "dokaz", autentični, policijski službenik Petar Knežević treba da da izjavu pred nadležnim organima kako bi se utvrdila eventualna povreda službene dužnosti. Poruka "patriotskim aktivistima" je da uspore malo i ne kvalifikuju odmah krivično djelo. Sačekajmo da nadležni organi odrade svoj posao pa da vidimo šta i kako dalje", kazali su iz SNP.

Oni su naveli da će insistirati "da se konačno prekine sa praksom dvostrukih aršina i da javnost, radi objektivnosti, čuje i vješto sklonjene i izuzete snimke razgovora Veselina Veljovića sa svim starešinama MUP-a, i još nekih, kao i pozive koji su upućeni policijskim pilotima koji su odbili naređenja na dan ustoličenja".

"Jedino je sigurno da nova vlast neće dozvoliti nikome da izbjegne sud pravde ako je kriv i kad se dokaže. Ali po Ustavu i zakonu, nikako partijskom, nacionalnom ili bilo kom drugom sudu", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: