Babaić: Nadamo se da SNP ne namjerava da sprovodi politiku zapošljavanja na državnom nivou kao što je činio u Beranama

"Jedina povoljna okolnost, ako je može biti u ovako oblikovanoj vladi, jeste to što ovoj grupaciji nije pripao resor rada i socijalnog staranja"

5243 pregleda 15 komentar(a)
Babaić, Foto: SD
Babaić, Foto: SD

Nadamo se da Socijalistička narodna partija (SNP) ne namjerava da sprovodi politiku zapošljavanja na državnom nivou kao što je to činila u Beranama posljednjih osam godina, gdje su oborili sve rekorde u nezaposlenosti, rekao je Onur Babaić, člana predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Babaić smatra da "jedina povoljna okolnost, ako je može biti u ovako oblikovanoj vladi, jeste to što ovoj grupaciji nije pripao resor rada i socijalnog staranja".

"Poučeni beranskim iskustvom, apelujemo na premijera da učini sve što je u njegovoj moći da ovu stranku održi što dalje od svakog mehanizma koji ima dodirnih tačaka sa zapošljavanjem u Crnoj Gori. Kao najbližu uzajamnu vezu koju mogu imati sa ovom oblašću, predlažemo da im se omogući zapošljenje izvjesnog 'inženjera koji ne radi osam godina'. Uzimajući u obzir obrazovanost njihovih partijskih zvaničnika, teško nam je da povjerujemo da ovaj činilac vlasti može napraviti pomak u bilo kojoj sferi", rekao je.

On je dodao "a, kamoli u jednoj tako složenoj kakva je zapošljavanje i socijalna politika uopšte".

"Za čije razumijevanje je potreban određen nivo posebnih stručnih referenci. Stoga, predlažemo da se predmetna problematika prepusti kvalifikovanim subjektima kako bismo izbjegli dalje negativne posljedice u ovoj važnoj oblasti za normalizaciju ekonomske slike društva", zaključio je Babaić.

Bonus video: