"jasna poruka da Kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva"

DF: Novović da izda nalog za hapšenje Katnića i Čađenovića

Iz te partije ističu i da činjenica da je novi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta "jasno ukazuje na svjesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i Ljuba Milovića"

6084 pregleda 16 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Nakon jučerašnjeg „pojašnjenja“ Milivoja Katnića o njegovoj i ulozi specijalnog državnog tužilaštva u prikrivanju dokaza, i zaustavljanju istrage o vezama visokih policijskih službenika sa vođama Kavačkog klana, već danas su se stekli uslovi da nekadašnji GST i njegov zamjenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani.

To su saopštili iz Demokratskog fronta, dodajući da osim javnog priznanja Katnića, "imamo i vizuelni dokaz – fotografiju nasmijanog Saše Čađenovića koju je Petar Lazović poslao Radoju Zviceru".

"Ova fotografija, koja je očigledno nastala u zgradi tužilaštva, dovoljno govori o tome da Saša Čađenović zna da je fotografisan od strane Petra Lazovića. Ali što je još više inkriminišuće za Čađenovića, jeste da fotografija proslijeđena Radoju Zviceru, predstavlja jasnu poruku da Kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva", navodi se u njihovom saopštenju.

Ističu i da činjenica da je novi glavni specijalni tužilac Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta "jasno ukazuje na svjesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i Ljuba Milovića".

"Priznavši sinoć da on lično stoji iza ove odluke, Milivoje Katnić bezuspješno pokušava spasiti Sašu Čađenovića, i relativizovati dokumenta koja je objavio Europol. Zato DF očekuje od GST – a Vladimira Novovića, da koliko danas izda nalog za privođenje i određivanje tužilačkog pritvora Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer između njihovih i zloupotreba Vesne Medenice ne postoji razlika", saopštili su iz DF-a.

Dodaju i da za nekog ko se hvalio učešćem na međunardnim tužilačko policijskim seminarima, saradnjom sa svim policijama svijeta, "ipak moramo primijetiti da Milivoje Katnić svojim cirkuskim objašnjenjima o ulogama Lazovića i Milovića, jasno pokazuje da nije mario za saradnju sa Europolom, i da je selektivno pristupao dokumentima koje je dobijao od naših evropskih partnera".

"Zbog svega navedenog, DF očekuje u narednim satima privođenje i procesuiranje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, inače ćemo svaki pokušaj relativizacije ovog slučaja smatrati kao projektovan i tendencionzan, i na šta ćemo imati konkretan i snažan odgovor. Vrijeme je za pravdu", zaključuje se u saopštenju.