Formirano Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Premijer Dritan Abazović je rekao da će sjednica Vijeća biti održana uskoro i da će kao gosti biti pozvani v.d. VDT-a i specijalni državni tužilac

11797 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je usvojila odluku o formiranju Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Po sili zakona, u Vijeću će biti predsjednik Vlade, kao predsjednik tog tijela. U Vijeću će biti i potpredsjednik vlade i ministar odbrane Raško Konjević, ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, v.d.direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić.

Premijer Dritan Abazović je rekao da će sjednica Vijeća biti održana uskoro i da će kao gosti biti pozvani v.d. vrhovnog državnog tužioca i specijalni državni tužilac.

Vlada je na današnjoj sjednici verifikovala prestanak mandata državnim sekretarima i zamjeniku generalnog sekretara Vlade Nikoli Kandiću.

Prestanak mandata verifikovan je i savjetnici predsjednika Vlade Svetlani Vukčević, i za pet savjetnika bivšeg potpredsjednika Vlade Ani Rašović, Filipu Adžiću, Milošu Perišiću, Ivu Šoću i Radivoju Koprivici.

Bonus video: