Timonije: Ambasada Francuske zainteresovana za saradnju sa Opštinom Nikšić u oblastima ekologije i zelene energije

Kovačević je u zvaničnu posjetu, pored ambasadora, primio i i predstavnika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća i inžinjera za oblast zaštite životne sredine Milana Božovića

3918 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

Ambasada Francuske je zainteresovana za saradnju sa Opštinom Nikšić u oblastima ekologije i zelene energije.

To je, nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Nikšić, Markom Kovačevićem, kazao ambasador Francuske u Crnoj Gori, Kristijan Timonije.

Kovačević je u zvaničnu posjetu, pored ambasadora, primio i i predstavnika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća i inžinjera za oblast zaštite životne sredine Milana Božovića.

„Ambasador je pohvalio predsjednika Kovačevića i njegov tim na ostvarenim rezultatima u prvoj godini mandata. Francuski razvojni fond i brojna francuska preduzeća žele intenzivniju saradnju sa Opštinom Nikšić. Ambasador je kazao da je potrebno nastaviti sa projektima vjetroelektrana i solarne energije“, navodi se u saopštenju za javnost Opštine Nikšić.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Milan Božović je kazao da je kompanija „Valgo“, koja je prisutna u Crnoj Gori, zainteresovana da napravi jednu bazu za dalje širenje svojih aktivnosti, kao i da ponudi svoju stručnu pomoć pri izgradnji Regionalnog reciklažnog centra i prilikom izrade drugih važnih projekata u opštini Nikšić.

„Kovačević je istakao da mu je posebno drago što je primjetan rad lokalne uprave, te da će Opština Nikšić sa zadovoljstvom sarađivati sa Ambasadom Francuske i svim zainteresovanim investitorima, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za život naših građana“, navodi se u saopštenju za javnost.

Predsjednik Opštine je poručio da će u narednom periodu još snažnije sarađivati sa Ambasadom Francuske i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća.

Bonus video: