održana 2. sjednica

Vlada: Aktuelne epidemiološke mjere na snazi do 19. maja

Vlada je dala negativna mišljenja na predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici SD-a Ivan Brajović, Damir Šehović i Boris Mugoša

17261 pregleda 5 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa današnje sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja kojom se rok važenja aktuelnih mjera produžava do 19. maja.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore, na sjednici je donijeta i Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave kojom je utvrđena nova organizacija organa državne uprave, sa 18 ministarstava i 24 organa uprave.

Vlada je usvojila mišljenja kojima se prihvataju predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti koji su Skupštini podnijeli poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević i Draginja Vuksanović Stanković, amandman poslanika Socijaldemokrata (SD) Ivana Brajovića, Damira Šehovića i Borisa Mugoše na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama i dva amandmana poslanika Demokratskog fronta (DF) Dejana Đurovića na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Vlada je dala negativna mišljenja na predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici SD-a Ivan Brajović, Damir Šehović i Boris Mugoša, uz obrazloženje da je prethodna Vlada u Skupštinsku proceduru uputila Predlog zakona u identičnom tekstu.

Vlada je takođe dala negativna mišljenja na dva amandmana poslanika URE Miloša Konatara na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama i tri amandmana poslanice Draginje Vuksanović Stanković na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

Usvojena je i Izmjena Zaključka Vlade Crne Gore, broj: 04-2384/2, od 27. aprila 2022. godine, sa sjednice od 20. aprila 2022. godine kojom se ovlašćuje ambasadorka Božidarka Krunić, stalna predstavnica Crne Gore pri Savjetu Evrope, da u ime Vlade potpiše Drugi dodatni protokol uz Konvenciju o računarskom kriminalu o unaprijeđenoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza.

Vlada je usvojila Informaciju o Memorandumu o razumijevanju o saradnji između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Republike Jermenije i prihvatila tekst Memoranduma kojim se predviđa "intenziviranje dijaloga dvaju resora vanjskih poslova, prevashodno putem mehanizma političkih konsultacija, s ciljem razmatranja svih aspekata bilateralnih odnosa i razmjene mišljenja o modalitetima daljeg razvoja saradnje i međunarodnim pitanjima od obostranog interesa."