Krivokapić optužio Abazovića: Dok je bio koordinator bezbjednosnih službi nije uradio ništa povodom dopisa Europola

"Koliko je danas jasna veza kriminalnih klanova i bezbjednosnog sektora, toliko je jasna i odgovornost koordinatora bezbjednosti i tadašnjeg potpredsjednika Vlade"

42131 pregleda 72 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivši premijer Zdravko Krivokapić optužio je aktuelnog premijera Dritana Abazovića da, dok je bio koordinator bezbjednosnih službi i potpredsjednik prethodne vlade, nije preduzeo ništa povodom dopisa Europola dostavljenih u julu prošle godine.

Krivokapić je poručio da je pokretanje pitanja rada direktora policije Zorana Brđanina i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u septembru prošle godine bila Abazovićeva "crvena linija", koja bi mogla srušiti tadašnju, a već danas ispostavlja se bivšu Vladu.

"Koliko je danas jasna veza kriminalnih klanova i bezbjednosnog sektora, toliko je jasna i odgovornost koordinatora bezbjednosti i tadašnjeg potpredsjednika Vlade, koji sa svojim timom nije preduzeo ništa povodom dopisa EUROPOLA dostavljenih u julu prošle godine. Danas je jasnije zašto niko osim špeditera nije odgovarao za tovar kokaina koji je pao u januaru i zašto smo imali propuste prilikom nestanka ogromne količine cigareta iz Slobodne zone Luke Bar", poručio je Krivokapić na Tviteru.

On je poručio da je to bio momenat kada se i formalno krenulo u "projekat rušenja prve demokratske Vlade", pod izgovorom borbe protiv kriminala i korupcije, te ubrzavanja evropskih integracija.

Krivokapić je kazao da je danas dosta toga jasnije i izborom novog kontroverznog šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, a da će "tek biti u vremenu koje dolazi", dodajući da su tendencije da se odgovornost zbog rezultata bezbjednosnih službi i veze pojedinaca iz tog sektora isključivo pripišu 42. vladu jeftin pokušaj skretanja pažnje sa suštinske priče.

Bonus video: