Brković: Glavne krivce u odobravanju afera i preslikanom metodu rada institucija vidimo u izdajnicima narodne volje

"Dakle, tlačeni moraju poštovati zakone, a oni bez moralnog kodeksa umreženi sa dps aparatom i ne baš. Objedinjavanje svih lokalnih izbora u jednom danu je rješenje, isto koliko i politička volja SNP-a i URE da smijene dps. Rješenje leži isključivo u raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora, zbog toga što nova većina ne predstavlja izbornu volju građana"

7059 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Marketing tim Ujedinjene Crne Gore
Foto: Marketing tim Ujedinjene Crne Gore

Predsjednik Izvršnog odbora Glavnoga grada Ujedinjene Crne Gore (UCG) Milivoje Brković kazao je da glavne krivce za preslikan metod funkcionisanja institucija i odobravanja svih, raznih afera bivših i sadašnjih policijskih funkcionera, vide u onima koji su 30. avgusta izdali narodnu volju, odnosno u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) i Građanskom pokretu (GP) URA.

Brković je poručio da je godinama unazad svima jasno da Crna Gora nema izgrađene institucije i da njome upravlja kriminalna grupa predstavljena kao politička elita, koja svakog dana nekažnjivo množi kapital pod budnim okom evropske zajednice.

"Tome na snagu daje i hapšenje bivše predsjednice Vrhovnog suda, koja je o ljudskim sudbinama odlučivala bez imalo griže savjesti po instrukcijama raznih kriminalnih grupa. Crnu Goru potresaju razne afere bivših i sadašnjih policijskih funkcionera, koji na svojim bankovnim računima imaju desetine miliona eura", poručio je Brković u saopštenju.

Brković dodaje da nezakonito i neustavno djelovanje nove parlamentarne većine u vidu odlaganja lokalnih izbora nije poruka koja treba da se šalje građanima Crne Gore.

"Dakle, tlačeni moraju poštovati zakone, a oni bez moralnog kodeksa umreženi sa dps aparatom i ne baš. Objedinjavanje svih lokalnih izbora u jednom danu je rješenje, isto koliko i politička volja SNP-a i URE da smijene dps. Rješenje leži isključivo u raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora, zbog toga što nova većina ne predstavlja izbornu volju građana", poručio je Brković.

On dodaje da je "i njima jasno da bi neupitni poraz na lokalnim izborima svakako bila i politička penzija uzaludnih politika."

Brković je kazao da se na "političkom bojištu ne gubi glava", iako se, kako navodi, "gubi obraz na sjednicama Glavnog Odbora i Predsjedništva pomenutih političkih grupacija."

"Bivše kolege iz Snp i Ure, koji su ucijenjeni ili halapljivi, kada već vjeruju u ispravnost svojih odluka nemaju razloga da se boje lokalnih izbora, iako će i one političke mrvice koje su zadovoljile njihove potrebe, biti uskraćene prvim sledećim izbornim procesima. Apelujemo na „najglasnije" u prethodnom periodu, koji danas nemušto kritikuju političku korupciju, da hrabro istupe jer se to očekuje od „ velikih". Dali ste riječ, držite do nje! Povjerenje građana će iznevjeriti svaka politička trgovina, a građani Crne Gore neće oprostiti i vašu mirovinu i blijedo izdanje u ovim političkim procesima. Ne računajte na državne resurse, građani brzo prezru nečasne namjere!", zaključuje Brković.

Bonus video: