Nikolić: DPS spremna da prihvati dijalog sa opozicijom, ne želimo da pristanemo na ucjene

Nikolić je, komentarišući pojedine komentare, prije svega iz opozicionih partija, ali i iz određenog dijela nevladinih organizacija, odnosno civilnog sektora koji se tiču nekog navodnog pritiska koji DPS vrši u odnosu na Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG), podsjetio članove Savjeta RTCG da su izabrani, kako je rekao, upravo zahvaljujući glasovima DPS-a.
55 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Miloš Nikolić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.10.2017. 17:12h

Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da prihvati dijalog sa opozicijom i da zajedno rade na unapređenju izbornog zakonodavstva, kao i da razgovara sa političkom konkurencijom o svim pitanjima značajnim za Crnu Goru, poručio je poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

On je kazao da DPS ne želi da pristane na bilo kakvu vrstu ucjena kakve se, kako je naveo, pokušavaju plasirati ovih dana, prije svega zato što ova Vlada i skupštinska većina imaju apsolutan legitimitet.

„S tog aspekta, zaista ne vidimo opravdanost i utemeljenje uslovljavanja koje dolaze iz takozvane građanske opozicije. O nekakvim ponovljenim izborima ili novim izborima, ne možemo razgovarati jer su, upravo kao što su OEBS i sve druge relevantne međunarodne instutucije saopštile, protekli izbori bili u potpunosti legitimni“, naveo je u saopštenju Nikolić, koji je član Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR.

On je, komentarišući pojedine komentare, prije svega iz opozicionih partija, ali i iz određenog dijela nevladinih organizacija, odnosno civilnog sektora koji se tiču nekog navodnog pritiska koji DPS vrši u odnosu na Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG), podsjetio članove Savjeta RTCG da su izabrani, kako je rekao, upravo zahvaljujući glasovima DPS-a.

„Tako da ne može biti riječi o bilo kakvoj vrsti pritiska, ali bih isto tako želio da podsjetim kompletnu opoziciju, a prije svega Socijaldemokratsku partiju i njihovog predsjednika gospodina Krivokapića da su upravo oni bili ti koji su u takozvanoj „trojci“ vršili direktan politički pritisak na Savjet RTCG i na uređivačku politiku Javnog servisa, tako što su nezadovoljni prostorom koji, po njima, nije bio adekvatan njihovoj umišljenoj veličini, tražili smjenu direktorke RTCG Radojke Rutović, kao uslov za održavanje parlamentarnih izbora, čime su izvršili direktan pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa“, naveo je Nikolić.

Kako je kazao, sada kada se samo poštuje zakon i ono što su zakonske norme, to se umjesto vladavine prava proglašava nekakvom vrstom nelegitimnog pritiska.

„Sve to svjedoči da je po srijedi ona jedna karakterna osobina koju gotovo svi opozicioni predstavnici, ali i nevladin sektor već dugo baštine, a to je jedno veliko licemjerje“, zaključio je Nikolić.

Bonus video: