Lekić: Vlada unutrašnjim sukobima već pokazala svoje eksperimentalne kapacitete

"Najavljeni, propagandno slavljeni, 'deblokirajući' broj 49 nove koalicione političke većine - ne samo da nije ostvaren, nego je sadašnji broj u Vladi već proizveo brojne i ozbiljne političke podijele", kazao je Lekić

10326 pregleda 11 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Nova Vlada je unutrašnjim sukobima već prvih dana pokazala svoje eksperimentalne kapacitete, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić.

Kazao je da se na početku "novog Vladinog eksperimenta" postavljaju brojna pitanja.

"Evo jedne konstatacije i jedno pitanje: Najavljeni, propagandno slavljeni, 'deblokirajući' broj 49 nove koalicione političke većine - ne samo da nije ostvaren, nego je sadašnji broj u Vladi već proizveo brojne i ozbiljne političke podjele. Koliko vlada ima u manjiskoj vladi (ne računajući najjače u političkoj koaliciji)?" - naveo je Lekić na Fejsbuku.

"Ako je ekspertska vlada negdje pri kraju međusobnim optuživanjima premijera i potpredsjednika ko je od njih dvojice najodgovorniji za kriminalne afere - nova vlada je unutrašnjim sukobima već prvih dana pokazala svoje eksperimentalne kapacitete", dodao je on.

Ponovo je sve, kako je kazao, na štetu građana i ozbiljnosti države.

"Naime, oko izbora direktora ANB, zatim osjetljivih spoljnopolitičkih i unutrašnjih pitanja rekordno brzo je došlo do unutrašnjih razlika koje su stranke iz vlade odmah javno objavljene. Da bi zatim nastavile 'zajedno'. A sve je unaprijed pripremljeno načinom glasanja u vladi čime ona dobija više karakter Organizacije Ujednjenih Nacija nego poznatih modela javno odgovorno i efikasne vlade. A zatim, Show Must Go On. I šou je počeo... Dokle?" - zaključio je Lekić.

Bonus video: