Prava Budva: Izbori moraju biti održani

Više je nego jasno da se radi o još jednoj političkoj igri, koja je u režiji DPS-a, kazao je Franeta

3537 pregleda 7 komentar(a)
Franeta, Foto: Prava Crna Gora Budva
Franeta, Foto: Prava Crna Gora Budva

Prava Crna Gora - Prava Budva pozvala je parlamentarnu većinu na poštovanje Ustava, te poručila da raspisani izbori u Budvi moraju biti imperativ.

“Uoči održavanja sjednice Skupštine na kojoj će se ponovo odlučivati o dopunama Zakona o lokalnoj upravi još jednom pozivamo i zahtijevamo da se poštuje najveći pravni akt Crne Gore! Predsjednik Đukanović je još jednom uspio da opere ruke od svakog vida protivustavne djelatnosti, dok sumnjive poslove obavljaju njegovi pioni u Skupštini. Tako je sada na redu potez onih političkih subjekata koji su mimo volje naroda samoinicijativno oformili parlamentarnu većinu”, naveo je u saopštenju Aleksandar Saša Franeta iz Prave Budve.

Više je nego jasno, kako je dodao, da se radi o još jednoj političkoj igri, koja je u režiji DPS-a i samo naizgled predsjednik Crne Gore je pravno i politički "čist".

“Pozivamo sve vas koji ste bili dio ovog pravnog presedana da preispitate svoje odluke, da se urazumite i dok još nije kasno zastanete u neustavnom djelovanju.Napominjemo da je u opštini Budva uvedena prinudna uprava, i da politička kriza u ovom gradu mora što prije biti riješena. Tim prije što se radi o opštini koja je najznačajniji turistički centar i koja vapi za uspostavljanjem sigurne vlasti. Zato, raspisani izbori u Budvi moraju biti i jesu imperativ! Još jednom ističemo da Prava Crna Gora Budva zahtijeva samo jedno - poštovanje Ustava! Nemojte se zavaravati da u suprotnom nećemo iskoristiti sva pravna sredstva u zaštiti prava građana Budve, u kom pravcu pozivamo Ustavni sud da hitno reaguje na očigledno gaženje Ustava”, zaključio je Franeta.

Bonus video: