DF predao listu u Budvi, Božović nosilac

“Sigurni smo da će Budva nakon sledećih izbora dobiti političku i drugu stabilnost koja je preduslov za realizaciju našeg razvojnog programa koji je superioran u odnosu na našu političku konkurenciju, i da je vrijeme ucjena prošlost", navode iz DF-a

7864 pregleda 50 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Demokratski front Budva je danas Izbornoj komisiji Budva predao izbornu listu za izbor odbornika u skupštini Opštine Budva, koji su zakazani za 5. jun 2022. godine.

Nosilac izborne liste je doskorašnji poslanik u Skupštini Crne Gore i bivši menadžer Opštine Budva Milo Božović, diplomirani ekonomista.

“Naša izborna lista i program razvoja garant su da će Demokratski front i nakon sledećih izbora biti najjači politički subjekt u Budvi i da će nastaviti uspješno da vrši vlast. Ono što predstavlja svakao novinu na političkoj sceni i vjerujemo ozbiljan demokratski iskorak jeste što se na našoj listi se nalazi 55 odsto pripadnica ljepšeg pola. Ovim smo potvrdili da uprkos zakonskom minimumu koji propisuje obaveznu kvotu od 1/3 iskreno vjerujemo da žene zaslužuju više mjesta kako na političkim listama tako i u vršenju vlasti i obavljanju najodgovornijih funkcija u našem gradu. Takođe vjerujemo da će naša lista biti lista sa najmlađim prosjekom godina jer smo pored postojećih kadrova šansu dali i mladima koji trebaju da preuzmu odgovornost za razvoj našeg grada i u tom smislu daju poseban doprinos da naš grad krene putem stabilnosti i razvoja”, navode iz DF Budva.

Nakon nosioca izborne liste DF u Budvi pod nazivom „Milo Božović-Budva na prvom mjestu! DF“ slijede: Nikola Jovanović, dipl.pravnik; Mladen Mikijelj; dipl.ekonomista; Danijela Došljak, dipl.politikolog; Nikola Vučićević, magistaf fizičke kulture; Marijana Božovič, magistar informatike; Jelena Kuljača Savić, dipl.politikolog; Nikola Kralj, dipl.turizmolog; Slađana Nedović, magistar ekon.nauka; dr Mirjana Gregović, doktor stomatologije; Nebojša Janovič, dipl.ekonomista; Mladen Kažanegra, sportski radnik; Milena Perović, dipl.ekonomista; Kristina Rafailović, menadžer turizma; Mitar Bečić, ugostitelj; Bojana Pićan, dipl.ekonomista; Filip Vujović, dipl.pravnik; Aleksandar Božović, menadžer u biznisu i turizmu; Sanja Vujović, dipl.ekonomista; Miloš Medin, dipl.turizmolog; Anđela Goranović, dipl.prevodilac engleskog i francuskog jezika; Jelena Miković, dipl.ekonomista; Marija Franeta, student ekonomskog fakulteta; Radko Garčević, pravni tehničar; Ivan Radulović, ugostiutelj, Milica Babić, dip.inžinjer poljoprivrede; Milica Radonić, student fakulteta političkih nauka; Milijana Đukić, medicinski radnik; Bojana Matović, dipl.pravnik; Darko Ivanović, dipl.ekonomista; Ivana Liješević, dipl.trener plivanja i profesor fizičke kulture; Tijana Rađenović, dipl.ekonomista; Dragan Radonić, turist.tehničar.

“Demokratski front je izvršio predaju izborne liste jer se u ovom trenutku izborne radnje sprovode po već utvrđenom kalendaru i zakonskim rokovima i ovim putem upozoravamo političke aktere koji su u Skupštini Crne Gore izglasali neustavne izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi o odlaganju izbora da na današnjem zasijedanju ne ponove grešku i derogiraju Ustav kao najviši pravni akt kao ni Zakon o izboru odbornika i poslanika koji jasno propisuju da mandat lokalnoj skupštini traje 4 godine i da se ne može produžiti nikakvom političkom kombinatorikom. Posebno je problematična situacija u Budvi i Tivtu gdje je Vlada raspustila lokalni parlament i donijela odluku o uvođenju odbora povjerenika koji suspstituiše skupštinu samo u dijelu donošenja neodložnih odluka i čija je jedina funkcija da u prelaznom periodu pripremi ambijent za održavnaje lokalnih izbora. Kada imamo raspušenu skupštinu u Budvi onda je valjda svima jasno da u takvom ambijentu ne može doći do odlaganja izbora jer se radi o imperativnim normama ustava i zakona koje se moraju poštovati. Nasilno odlagnaje izbora vidimo kao pokušaj da određeni politički subjekti, svjesni svoje slabosti i lošeg rejtinga u Budvi koji im predstoji, pokušavaju da kupe vrijeme i poboljšaju svoj status.

"Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da smo i više nego sigurni u predstojeću pobjedu. Minimum potpisa za verifikaciju izborne liste iznosi 185 potpisa podrške građana Budve sa biračkim pravom, dok je našu izbornu listu podržalo je 2022 građana Budve kojima se zahvaljujemo na rekordnom stepenu podrške koji nas uvjerava da je pred nama veličanstvena pobjeda”, ističu i dodaju:

“Sigurni smo da će Budva nakon sledećih izbora dobiti političku i drugu stabilnost koja je preduslov za realizaciju našeg razvojnog programa koji je superioran u odnosu na našu političku konkurenciju, i da je vrijeme ucjena prošlost. Spremni smo da preuzmemo punu odgovornost za upravljanje našim gradom jer smo kadrovski i programski pripremljeni da Budvu povedemo putem razvoja kakav naši sugrađani zaslužuju. Nama je Budva na prvom mjestu!”, zaključuju u DF Budva.

Bonus video: