Demokrate Cetinje: Ovako se još živi u djelovima Afrike i djelovima Crne Gore

"Konačno je došlo vrijeme da se stvari mijenjaju iz temelja. Ustala je cetinjska mladost, a OKG DPS dobro zna šta to znači i zato su u nikad većoj panici"
81 pregleda 5 komentar(a)
Danilo Mrvaljević, Foto: Demokratska Crna Gora
Danilo Mrvaljević, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.10.2017. 15:02h

Prijestonica Crne Gore, grad koji je čuvao ime i suverenitet ove zemlje stoljećima, grad junak, sa 50 narodnih heroja iz II svjetskog rata, kulturno-istorijski centar, grad koji je čuvao obraz ove zemlje dižući glas protiv “ rata za mir “ devedesetih, dočekao je da u 21. vijeku bude ponižen kao nikad u svojoj istoriji. Nevjerovatno je i neprijatno u sadašnjem vremenu govoriti o istim problema koji su mučili ljude u prvobitnoj zajednici, kaže se u saopštenju iz Demokratske Crne Gore.

Iz ove partije dalje navode da je apsurd da jedan od najkišovitijih gradova Evrope, sa oko 4000 mm vodenog taloga godišnje i oko 3200 mm godišnjih padavina, tokom cijelog ljeta nema vode i to u samom gradu, dok se u sekundarnoj mreži „efikasno“ izgubi preko 80% vode.

"Ovakav način nije postojao ni kod Starih Egipćana koji su vodovod imali još 3000 godina prije nove ere. Vodoizvorište Vrelo je nedovoljno iskorišćeno, dok ispitivanje Cetinjskog polja, kao potencijalnog prirodnog resursa, nikada nije urađeno, iako sva dosadašnja saznanja ukazuju da postoji velika vjerovatnoća da se upravo tu dobiju velike količine vode. Nezavršeni i zapušteni vodovodi u mjesnim zajednicama na seoskom području su prava slika kako “Cetinje pobjeđuje” u režiji DPSa . Za rješavanje pitanja odvoda atmosferskih i otpadnih voda utrošena su značajna sredstva, ali bez ikakvih rezultata", navodi se dalje u saopštenju.

U saopštenju Demokrata se dalje kaže da lokalna uprava Prijestonice, tačnije cetinjski pipak hobotnice organizovane kriminalne grupe DPS, već decenijama ne mijenja svoj odnos prema Cetinju, i da kako se dalje navodi, u ovako katastrofalnim uslovima, bez vode, bez ikakve perspektive za mlade, uz ogromnu stopu nezaposlenosti, živi se još samo u nekim djelovima Afrike i još nekim djelovima Crne Gore.

"Konačno je došlo vrijeme da se stvari mijenjaju iz temelja. Ustala je cetinjska mladost, a OKG DPS dobro zna šta to znači i zato su u nikad većoj panici. Vratićemo Cetinje na mjesto koje mu po svemu pripada – na čelo države Crne Gore. Dosta je bilo omalovažavanja i ponižavanja crnogorske Prijestonice, neće nam Marovići kolo voditi, niti će se Cetinjem komandovati sa bilo koje adrese van Cetinja. Sa ozbiljnim Programom koji smo pripremili za Prijestnicu, a koji je rađen po konceptu problem-rješenje, bez uobičajenih fraza i šarenih laža na kakve smo navikli u politikantskim programima potonjih četvrt vijeka, samo konkretno i hirurški precizno, stručno i odgovorno, vratićemo Cetinjankama i Cetinjanima život dostojan čovjeka", navodi se na kraju saopštenja koje je potpisao Danilo Mrvaljević, predsjednik Odbora Demokrata Prijestonice Cetinje.

Bonus video: