Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu nije održana zbog nedostatka kvoruma i hapšenja u Privrednom sudu

Trebalo je da se obavi kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora

25759 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Amanda Ujkić
Foto: Amanda Ujkić

Premijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera odazvali su se na poziv za kontrolno saslušanje Odbora za bezbjednost i odbranu.

Međutim, sjednica ne može biti održana, jer poslanici Demokratske partije socijalista nijesu došli na sjednicu, pa to skupštinsko tijelo nema kvorum za rad.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da svakako sjednica ne bi mogla biti održana, jer ga je neposredno prije početka sjednice glavni specijalni tužilac Vladimir Novović obavijestio da ne može doći na kontrolno saslušanje, zbog akcije koja je u toku - hapšenja predsjednika Privrednog suda i njegovih saradnika.

Odbor za bezbjednost i odbranu
foto: Amanda Ujkić

Vladimir Martinović kazao je da ga raduje što je akcija hapšenja uzrok odlaganja sjednice, a potom i podsjetio da su tokom prošle sjednice određeni poslanici željeli da dovedu u istu ravan Petra Kneževića i one koji su kasapili po Crnoj Gori.

Martinović je dodao da mu je žao što danas ne mogu čuti da li su neki funkcioneri ove "kvazi Vlade koristili kriptovane telefone".

Poslanik Marko Milačić rekao je da stolice koje su slobodne, a rezervisane su za poslanike DPS-a, slobodne su, jer su poslanici DPS-a namjerno izbjegli da se danas govori o nalazima Europola.

"Svi su na prvom spratu i nisu došli da mi danas ne bismo razgovarali o njihovim vezama sa Zoran Lazovićem i organizovanim kriminalom", rekao je Milačić.

Knežević ga je opomenuo da ne govori o onima koji nijesu prisutni: "Jer nije ni viteški ni čojski da tamburamo po njima".

Milačić je rekao da nije viteški to što oni nijesu došli i da su tim pokazali da su tokom prošlog zasjedanja tražili kontrolno saslušanje zbog snimka policajca Petra Kneževića, kako bi izbjegli priču o povezanosti sa onima koji su činili najmonstruoznija krivična djela u Crnoj Gori.

Bonus video: