SNP: Temeljno i savjesno preispitati Jovanićevu odgovornost

"Jovanić je, zbog brojnih sumnjivih odluka, već godinama označen kao neko ko svoj posao ne obavlja po zakonu", kazali su iz SNP-a

5588 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) poručili su kako očekuju od tužilačkih i pravosudnih organa da temeljno i savjesno preispitaju odgovornost danas uhapšenog predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića "u svim sumnjivim i kontroverznim slučajevima" koji se, kako su kazali, vežu za njegovo ime.

"Jovanić je, zbog brojnih sumnjivih odluka, već godinama označen kao neko ko svoj posao ne obavlja po zakonu. Danas je saopšteno da je uhapšen pod sumnjom da je organizator kriminalne grupe koja je, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetina miliona eura", saopštili su iz SNP-a.

Kazali su da se u toj partiji drže ustavne odrednice da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. "U tom smislu, ostavljamo nadležnim institucijama da nepristrasno i objektivno postupe u ovom slučaju i da dokažu da li je Blažo Jovanić zaista kriv za ono što mu se stavlja na teret."

"Ono što je sigurno je da će SNP nastaviti da se bori za vladavinu prava uvijek i na svakom mjestu i da će dati puni doprinos da pravda pokuca na svačija vrata, bez obzira o kome se radi", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: