Aprcović: Krivokapić je izgubio vezu sa realnošću, odveo je SDP ispod cenzusa

"Bez obzira na sve događaje u proteklih godinu dana, Krivokapić i dalje nije odustao od namjere da crnogorske glasove, namijenjene napretku države, prevari i prevede u red onih partija koje, finansirane prljavim ruskim novcem, treba da obave "finu ruku" posla koji je Demokratski front pokušao nasilno da izvede"
55 pregleda 8 komentar(a)
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Željko Aprcović, Foto: Dps.me
Ažurirano: 16.10.2017. 14:20h

Ranko Krivokapić je izgubio vezu sa realnošću, odveo je Socijaldemokratsku partiju (SDP) ispod cenzusa, saopštio je danas Željko Aprcović, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore

Aprcović je reagovao povodom intervjua lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića za "Dan" u kome je Krivokapić između ostalog kazao da će "DPS pod pritiskom pristati na nove izbore".

"Svaki put kad se oglasi Ranko Krivokapić rejting SDP nezaustavljivo pada, a poslije današnjeg izliva sujete u "Danu" sigurno je već svoju partijicu odveo ispod cenzusa. Njegova žarka želja da bude bilo kakav lider bilo čega i nemogućnost da to zaista i bude, doveli su ga u poziciju da gubi vezu sa realnošću, tendenciozno pogrešno tumači poruke sa najviših međunarodnih adresa, sam sebi dodjeljuje istorijsku ulogu. Bez obzira na sve događaje u proteklih godinu dana, Krivokapić i dalje nije odustao od namjere da crnogorske glasove, namijenjene napretku države, prevari i prevede u red onih partija koje, finansirane prljavim ruskim novcem, treba da obave "finu ruku" posla koji je Demokratski front pokušao nasilno da izvede. Sigurno najsmješnije od svega u Krivokapićevom nastupu zvuči "odbrana" Javnog servisa RTCG od nepostojećeg neprijatelja, posebno kada takvi "borbeni" pokliči dolaze od čovjeka koji je štopericom mjerio minute u Dnevniku i trazio da se smijeni rukovodstvo Javnog servisa, zbog njegovog pojavljivanja "tek" u 14. minutu udarne informativne emisije" istakao je Aprcović.

On je dodao da sve skupa, nakon 18 godina veoma aktivnog učešća u vladajućoj koaliciji, današnje izjave Krivokapića mnogo više govore o njegovoj nemogućnosti da se snađe u novonastalim okolnostima, nego o realnom stanju u crnogorskoj politici.

"Niti realno iko ima razloga da pristaje na ucjene partijice sa jedva dosegnutim cenzusom, niti je Krivokapić, koliko god se upinjao i oslanjao na poruke trećerazrednih diplomata, taj koji može predvoditi crnogorsku opoziciju. Što prije shvati da je sam sebe i SDP doveo na marginu političke scene i time predložio sebe za vječitog izvršioca tuđih želja i naređenja, to će biti ljekovitije za njegovu partijicu, a posebno za državu Crnu Goru", zaključio je Aprcović.

Bonus video: