Izaslanik za Jugoistočnu Evropu Azaj Gulijev u četvrtak u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Iz OEBS-a su najavili da će se Gulijev sastati sa premijerom Dritanom Abazovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i poslanicima iz crnogorske delegacije pri PS OEBS-a

2435 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OEBS
Foto: OEBS

Potpredsjednik Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a i specijalni predstavnik za Jugoistočnu Evropu Azaj Gulijev boraviće u četvrtak u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Iz OEBS-a su saopštili da se ta posjeta odvija u okviru posjete regionu koja je počela u nedjelju kada je Gulijev boravio u Sjevernoj Makedoniji.

Oni su rekli da će Gulijev danas posjetiti Albaniju, a od sjutra do petka svoju posjetu regionu završiće u Crnoj Gori.

Iz OEBS-a su najavili da će se Gulijev sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, premijerom Dritanom Abazovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i poslanicima iz crnogorske delegacije pri PS OEBS-a.

Kako su naveli, cilj posjete je da se sagleda napredak na domaćem i regionalnom nivou.

"I ponovi opredijeljenost OEBS-a da nastavi da olakšava dijalog u svim segmentima društva, posebno na parlamentarnom nivou, kako bi se podstaklo pomirenje i revitalizacija na Zapadnom Balkanu i doprinijelo transformaciji i izgradnji demokratskih institucija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će nalazi Gulijeva u Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori biti uključeni u njegov izvještaj PS OEBS-a povodom 29. godišnjeg zasijedanja, koje će biti održano od 2. do 6. jula u Birmingemu.

Bonus video: