Lekić: Naznake dekriminalizacije društva podigle gotovost vulgarnog političkog populizma

"Državna mafija je u panici, bogme i strahu zbog, po svemu sudeći, ozbiljnog početka rada tužilaštva", kazao je lider Demosa

11919 pregleda 33 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da su "naznake dekriminalizacije" društva u Crnoj Gori podigle gotovost "bučno-vulgarno-kičastog" političkog populizma.

"Naravno da nisu bitni vaspitno zapušteni tipovi, ovdje bi rekli - nesoji, na anonimnim fb adresama ili s imenima na portalima koje finansira ovdašnja mafija. Jedni i drugi olajavaju sa distance. Državni je skandal da građani, među njima i diplomatski predstavnici, ne mogu javnom cestom stići u crnogorsku prijestonicu na svečanost EU gdje se u uličarskom repertoaru egzaltirano skandiralo 'splačino' ( Dritan) i 'kralju' ( Milo)", napisao je Lekić na Fejsbuku.

A suština svega je, kako je kazao, vrlo jasna.

"Državna mafija je u panici, bogme i strahu zbog, po svemu sudeći, ozbiljnog početka rada tužilaštva. Naznake dekriminalizacije CG društva su podigle gotovost bučno-vulgarno-kičastog političkog populizma. Strateški cilj, odnosno blef je transfera mafije ka antifašizmu i rodoljublju. A izvođači opet mnogi, od iznajmljenih uličara do nesrećnih kolumnista-branitelja prostaštva", zaključio je Lekić.

Bonus video: