Pribilović predsjednica Administrativnog odbora

Za njen izbor i izbor novih članova tog odbora glasala su 44 poslanika

45062 pregleda 80 komentar(a)
Pribilović, Foto: Luka Zeković
Pribilović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.05.2022. 22:20h

Skupština je podržala predlog da poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Suzana Pribilović, bude izabrana za novu predsjednicu Administrativnog odbora.

Za njen izbor i izbor novih članova tog odbora glasala su 44 poslanika.

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović, podnijela je ranije danas parlamentu, saglasno predlozima poslaničkih klubova, i listu kandidata za 12 članova tog radnog tijela.

Za članove su izabrani: Daliborka Pejović (DPS), Luiđ Skrelja (DPS), Ivan Mitrović (DPS), Maja Vukićević (Demokratski front - DF), Budimir Aleksić (DF), Miloš Konatar (Građanski pokret URA), Kenana Strujić Harbić (Bošnjačka stranka - BS), Dragan Vukić (Socijalistička narodna partija - SNP), Damir Šehović (Socijaldemorkate - SD), Vladan Raičević (Pokret za promjene - PzP), Momo Koprivica (Demokrate) i Vladimir Martinović (Demokrate).

Poslanik DF-a Predrag Bulatović, kazao je da je predlog koji je podnijela Đurović - još jedan akt nove parlamentarne većine koji je suprotan Poslovniku Skupštine.

Tvrdi da se nova predsjednica i novi članovi Administrativnog odbora ne mogu birati dok se ne razriješi aktuelni čelnik tog tijela, Milun Zogović (DF).

"Tačno je da, kad se konstituiše Skupština, njen predsjednik predlaže Administrativni odbor. Šta je sa članom 35 stav 3 Poslovnika koji govori o naknadnim pojedinačnim promjenima u odborima, uključujući i Administrativni? Ovdje se nije željelo pristupiti nečemu što je poslovnički potpuno u redu - da se predloži razrješenje Zogovića s mjesta predsjednika Administrativnog odbora. Trebalo je da predložite razrješenje Zogovića, pa da vodimo raspravu da li je to politička odmazda... Ali sad se glasa za Administrativni odbor, a onaj prošli se naknadno razrješava. Ovu egzibiciju treba da riješite jednom odlukom. Hoćete da smijenite cijeli Administrativni odbor formom imenovanja", istakao je Bulatović, pozivajući novu parlamentarnu većinu da povuče predlog, razriješi Zogovića i izabere Pribilović.

Predsjednica Skupštine Đurović zahvalila se Zogoviću, rekavši da se u ovom slučaju "ne radi ni o kakvoj opstrukciji i političkom stavu".

"Ono što je urađeno, urađeno je u skladu sa članom 36 Poslovnika. Pretres je završen, a Skupština će se o ovom pitanju izjasniti naknadno", navela je ona.

Bonus video: