Krivokapić: Pokazati zajedništvo i čvrstu volju da se suprotstavimo ruskoj agresiji na Ukrajinu

"U skladu sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom, Crna Gora će se stoprocentno usaglašavati sa svim relevantnim izjavama visokog predstavnika i restriktivnim mjerama EU (Evropska unija). Predlog za usvajanje preostalih paketa sankcija će biti prioritet u radu Vlade i resora vanjskih poslova", istakao je Krivokapić

3933 pregleda 2 komentar(a)
Plugčijeva-Aleksandrova i Krivokapić, Foto: MVP
Plugčijeva-Aleksandrova i Krivokapić, Foto: MVP

U ovom teškom periodu potrebno je pokazati zajedništvo i čvrstu volju da se svim raspoloživim i adekvatnim mehanizmima suprotstavimo ruskoj agresiji na Ukrajinu, saopštio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da se Krivokapić susreo danas sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčievom-Aleksandrovom.

"U skladu sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom, Crna Gora će se stoprocentno usaglašavati sa svim relevantnim izjavama visokog predstavnika i restriktivnim mjerama EU (Evropska unija). Predlog za usvajanje preostalih paketa sankcija će biti prioritet u radu Vlade i resora vanjskih poslova", istakao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao i da "Crna Gora predstavlja odgovornu NATO saveznicu, koja se posebno zalaže za zaštitu prava svih država da samostalno biraju svoje spoljnopolitičko opredjeljenje i bezbjednosne aranžmane".

"Crna Gora i Bugarska kao partneri u Alijansi sarađuju i u okvirima važnim za globalnu bezbjednost, ističući da naša država podržava veću zastupljenost Zapadnog Balkana na njenoj agendi", rekao je Krivokapić.

U saopštenju MVP se navodi da su sagovornici "pozdravili prijateljske i sadržajne odnose dvije zemlje, ističući da frekventan politički dijalog i kontakti predstavljaju potvrdu snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za dalje jačanje ukupne saradnje".

"Ministar Krivokapić zahvalio je na dosadašnjoj političko-ekspertskoj, ali i finansijskoj pomoći Bugarske evropskoj integraciji Crne Gore, posebno kada je riječ o donacijama će biti usmjerene na sjever Crne Gore", piše u saopštenju MVP.

Bonus video: