Krivokapić: Crna Gora je otvorena za britanske investitore jer sa njima dolaze i investicije koje donose kodeks zapada

"Istakavši važnost angažmana specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan Sir Stjuarta Piča, ministar Krivokapić naglasio je značaj snažne i jasne posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva našem regionu, posebno u kontekstu narušene bezbjednosti na evropskom kontinentu usljed rata u Ukrajini, piše u saopštenju MVP

2773 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MVP
Sa sastanka, Foto: MVP

Crna Gora je otvorena za britanske investitore jer sa njima dolaze i investicije koje donose pravni i poslovni kodeks zapada u našu državu, saopštio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je Krivokapić primio u posjetu specijalnog izaslanika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za trgovinu, Martina Vikersa koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori i ambasadorku te zemlje u Crnoj Gori, Karen Luiz Medoks.

"Šef crnogorske diplomatije je istakao opredjeljenje naše zemlje da savezničke i prijateljske odnose, te visok stepen političkog dijaloga sa jednim od najvažnijih aktera na međunarodnoj političkoj sceni dodatno unaprijedi u narednom periodu. Istakavši važnost angažmana specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan Sir Stjuarta Piča, ministar Krivokapić naglasio je značaj snažne i jasne posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva našem regionu, posebno u kontekstu narušene bezbjednosti na evropskom kontinentu usljed rata u Ukrajini, piše u saopštenju MVP.

U saopštenju se dodaje da je "povodom iskazane namjere da se između dvije države sklopi Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji, Krivokapić naglasio da je Crna Gora otvorena za britanske investitore jer sa njima dolaze i investicije koje donose pravni i poslovni kodeks zapada u našu državu".

"Na liniji saradnje u okviru NATO-a, on je potvrdio da Crna Gora ostaje posvećena jačanju savezništva sa Ujedinjenim Kraljevstvom, te da je promovisanje euroatlantske perspektive Zapadnog Balkana i politike otvorenih vrata vanjsko-politički prioritet naše zemlje. Naglasio je da je zajedničko angažovanje Alijanse i EU na Zapadnom Balkanu ključno za održavanje regiona na evropskom i euroatlantskom kursu, kao i za njegovu dugoročnu stabilnost", naveli su iz MVP.

Iz tog Vladinog resora su poručili da je "šef crnogorske diplomatije izrazio zahvalnost zbog opredijeljenosti Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz EU, nastavi sa pružanjem ekspertske podrške u oblastima važnim za proces integracije Crne Gore, što predstavlja strateški cilj naše zemlje".

Bonus video: