Mlade Demokrate Bar: Jasno je da je Drecun istureni partijski vojnik delegiran da napada barsku demokratsku mladost

"Ako se nama, kako kažete gospodine Drecun kvalitet određuje rokom trajanja, onda se vama u DPS-u kvalitet slobodno može odrediti brojem otpremnina koje ste „zakučili“ po lokalnim i državnim preduzećima"

2957 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Press centar Demokrata
Foto: Press centar Demokrata

Mlade Demokrate Bar reagovale su na današnje navode člana barskog -izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Andra Drecuna poručivši da je jasno da je Drecun "istureni partijski vojnik koji je delegiran da u ime partije napada barsku demokratsku mladost", te da istovremeno "brani politiku koja mu je omogućila da sve ove godine na grbači građana i mladosti ostvaruje beneficije i otpremnine".

"Da je DPS na nas mlade oponirao mladošću, razumjeli bi. Da su u DPS-u nas mlade i našu kampanju kritikovali kroz riječi i slova naših vršnjaka, shvatili bi. Da je u ime DPS-a o foteljama i njihovoj odbrani govorio bilo ko drugi, a ne gospodin Drecun, ovaj odgovor ne bi ni sastavljali. Međutim, da baš sve ove kategorije poveže, objedini i istakne gospodin Andro Drecun, to ne možemo baš da razumijemo i prećutimo", piše u saopštenju Mladih Demokrata Bara.

Mlade Demokrate Bara poručuju da su motivi Drecuna za oglašavanjem "dupli".

"Ipak, ako to sagledamo isključivo iz ugla barskog DPS-a, možda upravo bivši direktor barske „Primorke“, nekadašnji šef kabineta Žarka Pavićevića, savjetnik Zorana Srzentića i Vladana Vučelića, referent Brana Gvozdenovića i sada „sekretar za trotoare“ Dušana Raičevića i jeste pravi reprezent politike ove partije u Baru, spreman da je brani na svakom koraku ili bolje reći sa svake funkcije na kojoj se zadesi", navodi se u saopštenju.

Poručuju da zbog Drecuna i njemu sličnih barska mladost je primorana da napušta svoje ognjište, nema dana radnog staža, "ali isto tako baš zbog Drecuna i njegovih pretpostavljenih barska mladost konačno, posle dužeg vremena ustaje spremna da se bori protiv nepravde, spremna da odbrani svoj integritet, ponos i prava i da u konačnom pobijedi u borbi za bolji i prosperitetniji Bar."

"Ako se nama, kako kažete gospodine Drecun kvalitet određuje rokom trajanja, onda se vama u DPS-u kvalitet slobodno može odrediti brojem otpremnina koje ste „zakučili“ po lokalnim i državnim preduzećima. To koliko je DPS u Baru jak gospodine Drecun, govori činjenica da ste sa spremne političke pozornice zvane „lokalni izbori“ pobjegli glavom bez obzira, što je nezabilježen detalj u novijoj crnogorskoj istoriji. To koliko je DPS u Baru jak gospodine Drecun, govori činjenica da ni na mjesnim sastancima vaših odbora nemate kvorum. To koliko je program barskog DPS-a jak govori činjenica da ste sve projekte iz našeg programa iz 2018. godine koje ste tada ismijavali, sada preuzeli predstavljajući ih kao svoje, u nedostatku sopstvenih", navodi se u saopštenju Mladih Demokrata Bara.

Poručuju Drecunu da u konačnom, "koliko ste vi i vaša partija zaštitili Bar i Crnu Goru tome svjedoče brojna zgarišta uništenih preduzeća širom barske opštine, konkretno Primorke čiji ste kormilo baš Vi napustili neposredno prije njenog konačnog uništenja."

"A o odnosu sa funkcionerima koje ste savjetovali i u čijoj ste službi radili, govorićemo kada se opet oglasite. Za ovu priliku ovo je sasvim dovoljno", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: