Zirojević: Abazoviću bi na podaničkom odnosu prema SPC pozavidio i stvarni premijer Joković

"Možda će biti prilike da Abazović sa velikodostojnicima prokomentariše i par važnih pitanja poput, recimo, abortusa za koji se Joanikije Mićović pokazao kao istinski ekspert. Da mu nije posla u mitropoliji, pozvao bi ga Abazović za savjetnika u kabinetu, u to sam ubijeđen"

6930 pregleda 17 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević kazao je da bi na "ovako podaničkom odnosu prema vjerskoj organizaciji druge države" premijeru Dritanu Abazoviću "pozavidio i stvarni premijer" Vladimir Joković.

"Prva posjeta premijera “evropske, građanske i sekularne” Vlade, umjesto Briselu, Berlinu, Londonu… desiće se, gle slučajnosti, u manastiru Ostrog, sa patrijarhom SPC", poručio je Zirojević.

On je dodao da ako je Vlada Zdravka Krivokapića dogovorena u Ostrogu "ova nova će, sasvim je izvjesno, iz istog biti jednako, ako ne i više kontrolisana."

"Možda će biti prilike da Abazović sa velikodostojnicima prokomentariše i par važnih pitanja poput, recimo, abortusa za koji se Joanikije Mićović pokazao kao istinski ekspert. Da mu nije posla u mitropoliji, pozvao bi ga Abazović za savjetnika u kabinetu, u to sam ubijeđen", zaključuje Zirojević.

Bonus video: