Matić: Imamo signale da postoji zainteresovanost Đurovićevog kabineta za saradnju kroz Otvoreni Balkan

"Na sastanku juče, albanska ministarka turizma je predložila da i sa Crnom Gorom razgovoramo o njihovom uključenju u ovu inicijativu i mi očekujemo, imamo već naznake da su i oni za to zainteresovani. Očekujemo da dobijemo potvrdu od novog ministra za turizam Crne Gore"

10406 pregleda 7 komentar(a)
Matić, Foto: Screenshot Youtube Novo jutro
Matić, Foto: Screenshot Youtube Novo jutro

Ministarka turizma Srbije Tatjana Matić kazala je da za inicijativu digitalne platforme turističke ponude zemalja članica Otvorenog Balkana postoje “signali iz kabineta ministra ekonomskog razvoja i turizma (MERT) Gorana Đurovića da postoji zainteresovanost za ovakav vid saradnje”.

Ona je to kazala odgovarajući na pitanja novinara na ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana pod nazivom “Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma”.

"Na sastanku juče, albanska ministarka turizma je predložila da i sa Crnom Gorom razgovoramo o njihovom uključenju u ovu inicijativu i mi očekujemo, imamo već naznake da su i oni za to zainteresovani. Očekujemo da dobijemo potvrdu od novog ministra za turizam Crne Gore", kazala je Matić.

Na konferenciji je Đurović trebalo da bude jedan od panelista, ali je umjesto njega govorila generalna direktorica za politiku razvoja turizma Aleksandra Gardašević Slavuljica.

Bonus video: