Konjević sa Medoks: Vladavina prava ostaje u vrhu prioriteta Vlade, pitanje vojnog poligona na Sinjajevini aktuelizovati

"Članstvo Crne Gore u NATO-u je garant stabilnosti i nepovredivosti njenih granica i očuvanja njene nezavisnosti. Istaknuta je puna posvećenost nastavku saradnje sa NATO saveznicima"

2187 pregleda 5 komentar(a)
Medoks i Konjević, Foto: Ministarstvo odbrane
Medoks i Konjević, Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Raško Konjević sastao se danas sa britanskom ambasadorkom Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, nastavak snažne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom s ciljem očuvanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i nastavak uspješne saradnje u oblasti odbrane i modernizacije Vojske Crne Gore bile su "ključne teme" sastanka.

"Članstvo Crne Gore u NATO-u je garant stabilnosti i nepovredivosti njenih granica i očuvanja njene nezavisnosti. Istaknuta je puna posvećenost nastavku saradnje sa NATO saveznicima, a ministar Konjević je obavijestio ambasadorku Medoks da će vladavina prava ostati u vrhu prioriteta rada nove Vlade. Takođe, ukazano je i na potrebu da se pitanje vojnog poligona na Sinjajevini aktuelizuje i riješi kako bi Vojska Crne Gore dobila poligon neophodan za izgradnju njenih kapaciteta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Konjević istakao da Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo "krase tradicionalno dobri odnosi i da u tom duhu treba nastaviti", kao i da "uspješan odnos naročito treba afirmisati u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala, kao i odbrane i bezbjednosti."

U saopštenju se navodi da je Medoks poželjela uspješan mandat ministru Konjeviću, "izražavajući zadovoljstvo odličnim odnosima kao i dinamikom saradnje dviju država u oblasti odbrane."

"Ona je naglasila da Crna Gora i širi region može računati na podršku Ujedinjenog Kraljevstva, posebno u kontekstu narušene bezbjednosti na evropskom kontinentu uslijed rata u Ukrajini. Ističući zadovoljstvo dinamikom razvoja saradnje, posebno u oblasti profesionalnog školovanja i usavršavanja, sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije prijateljske, partnerske i savezničke zemlje nastaviti uspješno da sarađuju i u narednom periodu, jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: