Krivokapić: Crnu Goru često nazivaju Švajcarskom na Balkanu, ali mora ostvariti švajcarsku posvećenost demokratiji

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je Krivokapić primio u posjetu ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori Ursa Šmida

3018 pregleda 13 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MVP
Sa sastanka, Foto: MVP

Crnu Goru često nazivaju Švajcarskom na Balkanu zbog sličnog prirodnog mozaika i njene multietničnosti, ali da bi ostvarila svoje vanjskopolitičke prioritete Crna Gora mora ostvariti i švajcarsku posvećenost demokratiji, saopštio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je Krivokapić primio danas u posjetu ambasadora Švajcarske u Crnoj Gori Ursa Šmida.

"Pokrivajući našu zemlju na nerezidentnoj osnovi, ambasador Šmid kroz česte posjete Crnoj Gori iskazuje predan angažman intenziviranju bilateralnih odnosa", istakao je Krivokapić.

On je dodao da je "Vlada Crne Gore jasno opredijeljena ka kreiranju stabilnog, predvidljivog i konkurentnog investicionog ambijenta, ističući kao odličan primjer u ovom sektoru švajcarsku kompaniju Orascom Development Holding, koja je investitor jednog od najvećih turističkih kompleksa u Tivtu „Luštica Bay“, vrijednog 1,1 milijardu eura".

Bonus video: