Đurović sa princem Nikolom Petrovićem: Vaš angažman od velikog značaja za pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o saradnji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Fondacije Petrović Njegoš u "daljoj promociji Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije kojoj će turisti želeti iznova da se vraćaju, kao i konkretnim projektima koji će dodatno osnažiti naše kulturološko i istorijsko nasljeđe"

4354 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma (MERT) Goran Đurović sastao se sa princem Nikolom Petrovićem Njegošem, predsjednikom Fondacije Petrović Njegoš i generalnim komesarom paviljona Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Kako je saopšteno iz MERT, ovom prilikom princ Nikola Petrović predao je Đuroviću nagradu u vidu bronzane statue.

„Bronzanu statuu za Dizajn izložbe u kategoriji rentiranih paviljona Vam predajem u ime kolektiva i tima koji je radio na pripremi i realizaciji izložbe, a kao takva pripada svim građanima Crne Gore“, poručio je princ Nikola Đuroviću, navodi se u saopštenju.

Đurović je princu Nikoli Petroviću čestitao na uspješnom predstavljanju Crne Gore u Dubaiju.

„Veoma sam zahvalan i čestitam Vam na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Expo-u u Dubaiju. Vaš angažman usmjeren ka afirmaciji ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, od velikog je značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž države“, kazao je Đurović i dodao da je „uspjeh crnogorskog predstavljanja pokazao da ideje i kreativnost mladih, talentovanih ljudi nose veći značaj od finansijskih sredstava“.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi i o saradnji Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Fondacije Petrović Njegoš u "daljoj promociji Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije kojoj će turisti želeti iznova da se vraćaju, kao i konkretnim projektima koji će dodatno osnažiti naše kulturološko i istorijsko nasljeđe."

"Vjerujem da će ova Vlada imati sluha za sve ideje i projekte koji će doprinijeti ekonomskom razvoju na održiv način. Treba da njegujemo naša zelena obilježja i da stvaramo ambijent koji će odisati značajnim istorijskim momentima prepoznatim širom svijeta “, kazao je Đurović, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: