Demokrate formirale odbor u Srdanovom grobu

Novoformirani mjesni odbor, dodaju, brojaće jedanaest članova koji su kandidovani od strane članova Demokratske Crne Gore sa ovog područja
2 komentar(a)
Demokrate Pljevlja, Demokrate Srdanov grob, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Pljevlja, Demokrate Srdanov grob, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.10.2017. 10:12h

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja nastavlja sa formiranjem mjesnih odbora - na seoskom području formiran je još jedan - Mjesni odbor Srdanov grob, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Sastanku su, navode, prisustvovali predsjednik Opštinskog odbora Milojica Tešović, potpredsjednci Bojan Krvavac i Dušan Janjuševiċ, kao i sekretar Odbora Strahinja Potparić. Novoformirani mjesni odbor, dodaju, brojaće jedanaest članova koji su kandidovani od strane članova Demokratske Crne Gore sa ovog područja. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Mirko Vuković, za potpredsjednike Zoran Dragaš, Duško Ćaćić i Mihailo Gogić, a za sekretara Jovica Cvijović.

"Članovi ovog odbora izrazili su nezadovoljstvo odnosom lokalne i državne vlasti prema poljoprivrednicima. Konstatovali su da je potrebno što hitnije utvrditi strategiju razvoja sela, jer ako se nastave ovakvi trendovi, za nekoliko godina ostaće isključivo staračka domaćinstva. Posebno su istakli da programska rješenja Demokratske Crne Gore mogu biti oslonac u cilju oporavka ruralnog područja, stimulisanjen poljoprivredne proizvodnje, favorizovanjem domaćih proizvođača i obračunom sa uvozničkim lobijima. Kao problem navode i odlaganje rekonstrukcije magistralnog puta koji vodi kroz ovu mjesnu zajednicu, a koji je uprkos svom međunarodnom značaju prepušten propadanju. Slična je situacija i sa mnogobrojnim neasfaltiranim putevima u ovoj mjesnoj zajednici", stoji u saopštenju Demokrata.

Novoizabrano rukovodstvo MO Srdanov grob, kako ističu, izrazilo je zadovoljstvo brojem članova na ovom području, uz, kako su kazali, realna očekivanja trenda daljeg rasta u narednom periodu. Na sastanku su, kako zaključuju, utvrđeni planovi i strategije za nastavak političkih i organizacionih aktivnosti.

Bonus video: