na sjednici vlade

Obradović (SNP) imenovan za državnog sekretara Ministarstva zdravlja

On je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, na čijem je čelu bio aktuelni ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, inače potpredsjednik SNP

46064 pregleda 9 komentar(a)
Obradović, Foto: Luka Zeković
Obradović, Foto: Luka Zeković

Funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Obradović imenovan je juče na sjednici Vlade za državnog sekretara Ministarstva zdravlja.

On je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, na čijem je čelu bio aktuelni ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, inače potpredsjednik SNP.

Mediji su ranije objavili da Obradović nezakonito obavlja dvije funkcije, te da je bio zaposlen na dva radna mjesta sa punim radnim vremenom iako propisi to ne dozvoljavaju.

On je navodno istovremeno bio vršilac dužnosti pomoćnika direktora Fonda za zdravstveno osiguranje u Sektoru za javne nabavke i samostalni savjetnik za pravne poslove u Direkciji za imovinu Opštine Berane.

To se, međutim, ne može potvrditi i dokazati na sonovu izvještaja o imovini i prihodima, koje kao javni funkcioner prema Zakonu o sprečavanju korupcije treba da dostavlja Agenciji.