Zirojević: Vlada da izmijeni zaključak, Cetinjski manastir uvijek je bio svojina Cetinja

"U suprotnom će i ova Vlada, jednako kao i prethodna, biti prepoznata po štetnoj politici koja jednu vjersku zajednicu favorizuje i postavlja je iznad drugih, ali i same države, što se kosi sa svim elementarnim demokratskim i sekularnim principima"

9702 pregleda 17 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Pozivamo Vladu Crne Gore da odmah i bez odlaganja, na prvoj narednoj sjednici, izmijeni zaključak broj 04-4317/2 od 13. septembra 2021. godine kojim je na protivpravan način zabranjeno Prijestonici raspolaganje imovinom koja je u njenom nespornom vlasništvu, saopštio je danas Nikola Zirojević, portparol Socijaldemokrata (SD).

"Cetinjski manastir, kao ishodište istorijskog, državnog i duhovnog identiteta Crne Gore uvijek je bio svojina Cetinja, pa je neophodno vraćanjem vlasništva Prijestonici stvoriti pretpostavke za vjersku ravnopravnost u njenom pravoslavnom korpusu, da bi bio mjesto sloge i pomirenja. U suprotnom će i ova Vlada, jednako kao i prethodna, biti prepoznata po štetnoj politici koja jednu vjersku zajednicu favorizuje i postavlja je iznad drugih, ali i same države, što se kosi sa svim elementarnim demokratskim i sekularnim principima", napisao je Zirojević na Tviteru.

Bonus video: