Klarić: Jedan od prioriteta podizanje transparentnosti i javnosti rada parlamenta

Prepozajući Misiju OEBS-a u Crnoj Gori kao ključnog strateškog partnera crnogorskog parlamenta, Klarić je izrazio očekivanje i uvjerenje da će OEBS nastaviti da pruža podršku Skupštini u daljoj realizaciji planiranih projekata

2051 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Ukazujući na značaj kontinuirane partnerske saradnje, koju Skupština Crne Gore ostvaruje sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić istakao je da je jedan od prioriteta 27. skupštinskog saziva, podizanje transparentnosti i javnosti rada parlamenta, realizovan uz svesrdnu podršku Misije, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

On je to rekao na sastanku sa specijalnim predstavnikom za Jugoistočnu Evropu i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Azajem Gulijevim.

Klarić i Gulijev, navodi se u saopštenju, u pratnji šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag i službenika Misije Serifa Abdilia, Roberta Ferraria i Karen Gainer obišli su "reprezentativne skupštinske salone i sale, Plenarnu salu, a posjeta je bila i prilika da specijalni predstavnik upozna rad edukativnog programa Demokratske radionice "Barbara Pramer", koji crnogorski parlament realizuje u cilju podsticanja interesovanja djece i mladih za politiku i demokratske procese".

Klarić je podsjetio da je donacijom vrijedne opreme, omogućen je direktan prenos sjednica skupštinskih tijela na Parlamentarnom kanalu, kao i internet stranici Skupštine.

Prepozajući Misiju OEBS-a u Crnoj Gori kao ključnog strateškog partnera crnogorskog parlamenta, Klarić je izrazio očekivanje i uvjerenje da će OEBS nastaviti da pruža podršku Skupštini u daljoj realizaciji planiranih projekata.

On je upoznajući goste sa najznačajnijim aktivnostima i projektima koji su realizovani tokom rada aktuelnog skupštinskog saziva, podsjetio i na inovativna rješenja koja je predvidio Poslovnik, te naglasio da na početku svih uspješno realizovanih zamisli stoji rad sa mladima, i obaveza da upravo njima bude na pravi način, primjerom, prenijeta suština parlamentarizma i demokratije, dodaje se u saopštenju.

Gulijev je, navode, ponovio da je OEBS pouzdan partner Skupštine Crne Gore, te istakao da kvalitetna saradnja najvišeg zakonodavnog doma i institucija OEBS-a, počivajući na kontinuitetu i oslonjena na dinamične odnose sa službom Generalnog sekretara, ima perspektivu daljeg razvoja i intenziviranja.

Iz Skupštine je saopšteno da je Gulijev, pohvalivši inovacije koje su obilježile rad 27. saziva Skupštine Crne Gore, istakao da je evidentan značajan napredak u svim sferama djelovanja, čemu, kako je naveo, svjedoče ostvareni rezultati.

U razgovoru sa polaznicima Demokratskih radionica, Gulijev je poručio da ima jedinstvenu priliku da već danas razgovara sa nekim budućim, potencijalnim visokim zvaničnicima, i naglasio da je privilegija razmjena znanja sa mladim ljudima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: