Bečić: Građanima Crne Gore nije jasno kako su se na vlast vratili oni koji su izgubili na izborima i priznali poraz

On je kazao da Vlada nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja i da partije koje je čine imaju više ministara nego poslanika

8888 pregleda 32 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate će u potpunosti doprinijeti svemu onome što ubrzava put Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i ojačava evroatlantski status države, poručio je predsjednik te partije Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je na sastanku sa potpredsjednikom Parlamentarne Skupštine (PS) OEBS-a Azajom Gulijevim, poručio da nema kompromisa oko EU, evroatlantskog i prozapadnog puta.

Bečić je, kako se navodi, istakao značajnu ulogu koju su Demokrate odigrale po pitanju izbora Tužilačkog savjeta (TS), koji već sada daje značajne rezultate.

On je kazao da Vlada nema saglasnost po bilo kom od strateških pitanja i da partije koje je čine imaju više ministara nego poslanika.

Demokrate su, kako je naveo Bečić, zbog toga smatrale da krizu treba riješiti na izborima.

On je kazao da građanima Crne Gore nije jasno kako su se na vlast vratili oni koji su izgubili na izborima i priznali poraz.

“Bečić je potvrdio stav da će Demokrate na isti način kako su doprinijeli prilikom izbora TS, dati puni doprinos svemu onome što ubrzava put Crne Gore ka EU i ojačava naš evroatlantski status”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da je Bečić upoznao delegaciju OEBS-a da Zakon o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi nije akt o objedinjavanju lokalnih izbora, već o odlaganju.

“Kao glavni razlog naveo je upravo strah donosilaca tog zakona od izbora”, kaže se u saopštenju.

Bečić je ocijenio da je takva situacija proizvela totalnu pravnu anarhiju, percepciju da izbori zavise od onoga ko je na vlasti.

Prema njegovim riječima, organi za sprovođenje izbora nijesu se snašli, pa je to dovelo do haotične situacije u dijelu rokova i izbornih radnji.

Gulijev je naglasio važnost saradnje, dijaloga, rada na poglavljima 23 i 24, kao i značaj evropskog puta na kome je Crna Gora značajno odmakla.

On je kazao da Crna Gora ima odlične šanse da "popuni rupe na putu ka EU“ i naveo da se nada da će se sve te promjene odigrati uz podršku Demokrata.

Bonus video: