DPS: Gdje je utvrđeno da je izvršen puč

DPS u reagovanju spočitava profesionalizam i optužuje Vijesti da ih ne kontaktiraju

5056 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista reagovala je povodom teksta “Puč nije prepreka da se DPS-u da ključ od Skupštine”, objavljenog u Vijestima 12. maja ove godine, u kome optužuje Vijesti za neprofesionalizam i uskraćivanje prava drugoj strani - u ovom slučaju toj partiji.

U reagovanju Medijskog tima DPS-a pita se - kada je i gdje utvrđeno da je negdje izvršen puč u režiji DPS-a, pa ga novinarka upotrebljava u ovom kontekstu, “preuzimajući na sebe ulogu sudskog arbitra”.

”...Izostanak u tekstu osnovnog novinarskog načela da se čuje i stav druge strane, dodatno svrstava ovaj tekst u jedan od najneprofesionalnijih..”, tvrdi između ostalog DPS.

Većina reagovanja tiče se komentarisanja profesionalizma Vijesti i navoda ko je od javnih zvaničnika optužen za puč ali nije iz DPS-a, pa nismo u obavezi da ga objavimo jer se po Zakonu o medijima u reagovanju demantuju činjenice. Za to postoji i presuda Osnovnog suda u Podgorici.

Kada je u pitanju tvrdnja da nema druge strane, u Medijskom timu odlično znaju da svakodnevno šaljemo mailove i pitanja, na koja nikada ne dobijamo odgovore.

Vijesti
foto: Vijesti

Tako je bilo i ovog puta, kada su Vijesti još 26. aprila pitale “Koje skupštinske odbore DPS očekuje da će im pripasti? “ i “Da li je po tom pitanju postignut dogovor sa novom većinom?”.

Umesto odgovora na pitanja, iz DPS-a je uzvraćeno ignorisanjem kao i gotovo svaki put kada pitamo za njihov stav. Ukoliko ovo nije tačno molimo da dostave odgovore koje su poslali a mi ih nismo objavili.

Bonus video: