Bulatović podnio ostavku na funkciju predsjednika Opštine Kolašin

"Podsjećam da mi je kazna izrečena zbog toga što sam mladom, nezaposlenom, fakultetski obrazovanom čovjeku, omogućio da u Policijskoj akademiji završi obuku za komunalnog policajca u trajanju od dvadeset dana."

47394 pregleda 60 komentar(a)
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović podnio je ostavku na tu funkciju.

Povod za takvu odluku, objasnio je, su “političke interpretacije presude Apelacionog suda” kojom je osuđen na uslovnu kaznu.

“Podsjećam da mi je kazna izrečena zbog toga što sam mladom, nezaposlenom, fakultetski obrazovanom čovjeku, omogućio da u Policijskoj akademiji završi obuku za komunalnog policajca u trajanju od dvadeset dana.Jedini način da završi obuku je bio da bude upućen preko Opštine Kolašin,pošto taj vid obuke nije bio organizovan za gradjane.Ispostavljenu fakturu od 466 eura je platila Opština Kolašin,a ja sam lično kasnije taj iznos uplatio na opštinski račun. Smatrao sam da će na ovakav način jedna porodica sa maloljetnom djecom ostati da živi u Kolašinu” saopštio je Bulatović.

Kako je rekao, s obzirom da se trudio da njegove odluke budu u skladu sa moralnim i zakonskim normama, želi da činom ostavke rastereti svoje saradnike, pripadnike svoje partije, svoju porodicu i sebe.

“Uvjeren sam da će partija kojoj pripadam sa našim partnerima, nastaviti sa novim rukovodstvom da unapređuje životni standard i razvoj Kolašina koji je prepoznat kao svijetli primjer na sjeveru Crne Gore. Koristim priliku da zahvalim saradnicima, zaposlenima u lokalnoj samoupravi, kao i svim odbornicama i odbornicima u lokalnom parlamentu na profesionalnom odnosu i saradnji”, saopštio je Bulatović.

Bonus video: