SNP Budva: Božović da se javno izvini, da se spuste tenzije i uzme u obzir dan na koji se incident desio

"Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović je na najgori mogući način pokušao zloupotrijebiti svoj službeni i društveni status u namjeri izbjegavanja pravne, profesionalne i društvene odgovornosti za ovaj napad"

4480 pregleda 6 komentar(a)
SNP Budva, Foto: SNP
SNP Budva, Foto: SNP

Budvanski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) osudio je prekjučerašnji incident u vatrogasnoj jedinici u Budvi i pozvao načelnika Službe zaštite i spasavanja Dragana Božovića da se javno izvini .

"Najoštrije osuđujemo fizički napad na mladog vatrogasca Budve, Vasilija Šaranovića, koji se odigrao 12. maja na dan velikog sveca Vasilija Ostroškog, u službenim prostorijama ove jedinice. Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović je na najgori mogući način pokušao zloupotrijebiti svoj službeni i društveni status u namjeri izbjegavanja pravne, profesionalne i društvene odgovornosti za ovaj napad. Sve ovo uredno i potpuno dokazuje medicinska dokumentacija mladog vatrogasca koju smo dobili na uvid", ističe se u saopštenju SBP Budva.

Oni su dodali da apeluju na Božovića da se tenzije u jedinici pod hitno stabilizuju, i da se uzme u obzir dan na koji se incident desio i da se načelnik javno izvini svom službeniku.

Budvanska policija pokrenuće prekršajni postupak povodom incidenta koji se prekjuče oko 16.30 časova dogodio u Vatrogasnoj stanici u Budvi.

Kako je rečeno "Vijestima" u Centru bezbjednosti Budva, kotorski tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Prijavu protiv načelnika Službe zaštite i spasavanja Dragana Božovića podnio je vatrogasac Vasilije Šaranović, uz tvrdnju da ga je Božović fizički napao i rukama uhvatio za vrat i stezao.

Sa druge strane, Božović je "Vijestima" kazao da to nje istina, te da nije bilo fizičkog kontakta, već da je bila verbalna rasprava, te da je vatrogasac trebalo da dobije otkaz jer je odbio da izvršava radne zadatke, a da ga je ovaj psovao i vrijeđao.

Bonus video: